Üniversitelerde de Tatil Uzatıldı

27 Mart 2020 06:09

Koronavirüs nedeniyle tedbirler alınırken, YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversite tatili ve YKS konusunda önemli açıklamalarda bulundu.  

 


YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversite tatilinin uzatıldığını belirterek "Bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacak" dedi. Saraç, YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılacağını da açıkladı.

                                                                                                                                                                                                                   Koronavirüs nedeniyle tedbirler alınırken, YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversite tatili ve YKS konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitelerde bahar döneminde sadece uzaktan eğitim olacağını söyleyen Saraç, "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.

Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak" dedi. YKS'nin 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağını ifade eden Saraç, "YKS'yi ise sorulacak sorular ile ilgili, MEB ile uyum içinde şekillenecektir. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsunlar. Daha önce gerçekleştirdiğimiz sınavlar gibi olacak ve YKS 25-26 Temmuz'da yapılacak" şeklinde konuştu.

BİHA



Gazete İpekyol