ÖZÇINAR İDDİALARI YALANLADI

22 Mart 2020 06:46

Bazı sosyal medya hesaplarında ŞUSKİ'nin aboneleri icraya verdiği yönünde çıkan iddialar üzerine ŞUSKİ Genel Müdürü Emin Özçınar bir açıklama yaptı.  

 


Tüm Türkiye'de ve Şanlıurfa'da koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalar yapılırken, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi de (ŞUSKİ) borcu olan vatandaşların suyunun kesilmeyeceğini açıkladı.

Bu kararın ardından dün bazı sosyal medya hesaplarında ŞUSKİ'nin aboneleri icraya verdiği yönünde çıkan iddialar üzerine ŞUSKİ Genel Müdürü Emin Özçınar bir açıklama yaptı. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özçınar, haberlerin maksatlı yapıldığına dikkat çekti.

Özçınar açıklamasında, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatı ile 13 Mart Cuma 2020 tarihinden itibaren de 2 ay boyunca su borcunu ödemeyen abonelerin suyunun kapatılmaması kararı alınmıştır." Bazı sosyal medya hesapları ile haberlerde yer alındığı gibi ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz 13 Mart Cuma 2020 tarihi itibari ile hiçbir su abonesini icraya vermemiş ve suyunu kesmemiştir.

Dolayısıyla birikmiş su borçlarına karşı vatandaşlarımızı uyarmak, gecikme faizi yükünden kurtarmak amacı ile yasal çerçevede yapılan bir rutin uygulamadır. Biriken su borçlarına faiz işlememesi vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hatırlatma babında bir çalışmadır. Tekrar altını çizerek ifade ediyoruz ki ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak 13 Mart Cuma 2020 tarihi itibari ile herhangi bir su kesintisi, abone kapatma ve icra işlemi olmamıştır. Başta Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzü yıpratmak amacı ile yanlış, taraflı ve maksatlı yapılan haberleri kınıyoruz ve halkımızın bu tür paylaşımlara itibar etmemelerini bekliyoruz. Bu zor günlerde ülke olarak salgın hastalıklarla mücadele ederken politik çikar ve hesaplarla siyasi menfaatlerin hepsini bir tarafa birakıp yekvücut olmamız gerekirken bu yanlış haber ve paylaşımları yapanları tekrar kiniyoruz ve gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır."