Urfa'da Endişelendiren Manzara!

21 Mart 2020 04:52

Özellikle yaşlı nüfus için büyük risk oluşturan korona virüs salgını nedeniyle vatandaşların evde kalması gerekirken Urfa'da otobüslerin doluluğu endişelendirdi. 

 


Özellikle yaşlı nüfus için büyük risk oluşturan korona virüs salgını nedeniyle vatandaşların evde kalması gerekirken Urfa'da otobüslerin doluluğu endişelendirdi.

 


                              Şanlıurfa'da korona virüs salgınına karşı tüm kamu kurum ve kuruluşların tedbirine rağmen bazı vatandaşlar hala kural tanımıyor.

 


Dünyaya yayılan ve binlerce can alan korona virüs, Türkiye'de de can almaya devam ediyor. Bugüne kadar ülkede 9 kişinin ölümüne neden olan virüs, yüzlerce vatandaşa da bulaştı. Korona virüs, Şanlıurfa'da da dün bir vatandaşta görüldü. Urfalı vatandaşın pozitif gelen tahlil sonucu endişeleri artırdı ancak toplu taşıma araçlarından bugün kaydedilen bir görüntü şaşkınlık yarattı. Özellikle 65 yaş üstü yolcuların yoğunlukta olduğu otobüste, yolcuların dipdibe yolculuk yaptığı görüldü. Bu durum salgının yayılacak olması endişesini daha da artırdı.

 


RİSK GRUBU YAŞLILAR

 


Virüs nedeniyle ölümlerin çoğunluğunun yaşlı nüfusta yaşandığı biliniyor. Bu nedenle özellikle yaşlı nüfusun daha da tedbirli davranması gerektiği vurgulanıyor. Korona virüs ile mücadelede en önemli kriterler de temastan kaçınmak ve sosyal mesafeyi korumak iken toplu taşımalardaki yoğunluk salgının hızla yayılmasına sebep olabilecek bir durum olarak görülüyor.

 


YOĞUNLUĞUN SEBEBİ ÜCRETSİZ ULAŞIM

 


Şanlıurfa'da da işyerlerine giden veya zaruri ihtiyaçlar için toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların yanısıra yolcuların çoğunluğunu yaşlı nüfus oluşturuyor. Bunun en büyük sebebinin ise 65 yaş üstü yolcular için ücretsiz ulaşım sağlanması... Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi virüse karşı tedbirlerini ve özellikle dezenfekte çalışmalarını titizlik ile yürütürken yaşlı nüfusun sosyal hayatta hala yer almalarının önüne geçmek için ulaşım adına yeni bir karar alıp almayacağı merak ediliyor. KONYA'DA EMSAL KARAR Öte yandan AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi virüse karşı tedbir kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu ulaşım kullanımı tedbir amaçlı geçici olarak durdurmuştu. BAKAN'DAN ÇAĞRI Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu gece korona virüs vakalarına dair yaptığı açıklamada "Yaşlılarımızı koruyalım" çağrısında bulundu. BİHA



Gazete İpekyol