O Olayla İlgili Bir Kişi Tutuklandı

24 Şubat 2020 14:06

Şanlıurfa'da, tarikat mensuplarının zikir yaparken bir çocuğa lamba yedirmesi ve ardından vücuduna bıçakla bastırması üzerine harekete geçen ekipler, bir kişiyi tutukladı. 
















 

24 Şubat 2020 11:01


Şanlıurfa'da, tarikat mensuplarının zikir yaparken bir çocuğa lamba yedirmesi ve ardından vücuduna bıçakla bastırması üzerine harekete geçen ekipler, bir kişiyi tutukladı.
 

 




Akçakale'de tarikat mensuplarının zikir yaparken bir çocuğa lamba yedirmesi ve ardından vücuduna bıçakla bastırması üzerine harekete geçen ekipler, bir kişiyi tutukladı.                                                                                                                                                                                                                  Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde meydana gelen olayda 1 kişi tutuklandı. Rıfai tarikatına mensup olduğu belirtilen kişiler, Cumartesi günü bir evde zikir yapmak için toplandı. Sobalı bir odada def çalan ve ilahiler söyleyen kişiler sosyal medyadan canlı yayın yaparken, 3 yaşındaki bir çocuk da görüntülerde yer aldı. Oyun oynayan ve ritme ayak uyduran küçük çocuğun yanına bir süre sonra babası İsmail Hacı Ahmet geldi. Suriye uyruklu olduğu öğrenilen ve elindeki burgulu cam lambayı dişleri ile kıran ve yemeye başlayan Hacı Ahmet, çocuğa da lambanın parçalarını yedirdi. Daha sonra ayağa kalkan şahıs, getirdiği bıçakla çocuğun karın bölgesine bastırmaya başladı. VALİ ERİN OLAYI YAKINDAN TAKİP ETTİ Korkan ve çığlıklar atan çocuk kurtulmaya çalışırken, canlı yayını görenlerin ihbarı ile emniyet ekipleri harekete geçti. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de olayı yakından takip ederken, ekipler, yaptıkları araştırmanın ardından Hacı Ahmet'i gözaltına aldı. Şahıs, emniyette yapılan sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görüntülerde görünen 3 yaşındaki çocuğun dışında 6 aylık bir çocuğu daha olan adamın eşi ve çocukları ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. BİHA