CHP'de Eski Başkan Yeniden Seçildi

16 Şubat 2020 03:05

İl başkanının ve yönetiminin seçileceği kongrede Mevcut İl Başkanı Hayretttin Cidir’e karşı Kısas Eski Belediye Başkanı Ali Ersöz aday oldu. İki adayın olması ile gergin anların yaşandığı kongrede yumruklar havada uçuştu.  












İl başkanının ve yönetiminin seçileceği kongrede Mevcut İl Başkanı Hayretttin Cidir’e karşı Kısas Eski Belediye Başkanı Ali Ersöz aday oldu. İki adayın olması ile gergin anların yaşandığı kongrede yumruklar havada uçuştu.
 

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı kongresinde mevcut il başkanı Hayrettin Cidir ve Kısas Eski Belediye Başkanı Ali Ersöz yarıştı. Gergin anların yaşandığı seçimde rakibinden daha fazla oy alan mevcut Başkan Cidir, güven tazeledi.







CHP Urfa İl Başkanlığı seçiminin kazanı belli oldu!



banner101










Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanlığı kongresi gerçekleşti. Kongre, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve partililerin katılımı ile Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlendi.




Kongre alanında gelen partililere ve misafirlere döner ikram edildi.







İl başkanının ve yönetiminin seçileceği kongrede Mevcut İl Başkanı Hayretttin Cidir’e karşı Kısas Eski Belediye Başkanı Ali Ersöz aday oldu. İki adayın olması ile gergin anların yaşandığı kongrede yumruklar havada uçuştu. Partililer arasında yaşanan tartışmaya emniyet güçleri müdahale etti. Aday yakınlarının uzaklaştırılması ile gerginlik sona ererken, kongre devam etti. 







Kongre öncesi kürsüye geçen Vekil Aydınlık, partililere açıklama yaptı. 




Aydınlık, "Şanlıurfa'nın il kongresinde iki adayımız var. İki adayımıza başarılar diliyorum. Dışarıdan gelen çok sayıda il ve ilçe başkanlarımız var. Onlara hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.





'DEMOKRASİ İÇERİSİNDE SEÇİM YAPACAĞIZ' 




Yaşanan gerginliğe ynelik de açıklama yapan Aydınlık, "Bugün Urfa'da seçim yapıldı. Ufak bir hadise yaşandı. Herhangi bir şey yok. Demokrasi içerisinde seçim yapacağız. Kim kazanırsa kazansın CHP kazanacak. Hiçbir zaman ayrım yapmayacağıma söz veriyorum. Ufak tefek şeyler olabilir. Ses yükselmeleri, bağırmalar olabilir. Demokrasi içerisinde sçeimimizi yapacağız" sözlerine yer verdi.




 (Hayrettin CİDİR)




KAZANAN CİDİR OLDU




Kongrede Divan Başkanlığına ise CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Ahmet Budak ve İbrahim Halil Algöz seçildi. Kongrede oy kullanılması sonucu sandıktaki oylar sayıldı ve rakibinden daha fazla oy alan Mevcut Başkan Hayretin Cidir, kazanan isim oldu. 138 delegenin olduğu oylamada 131 oy kullanıldı. Seçimi kazanan Cidir 84 oy alırken, diğer aday Ali Ersöz 47 oy aldı. 




CHP Şanlıurfa İl Başkanının belirlenmesi sonrası tarafların bir araay geldiği ve kırgınlık kalmadığı öğrenildi. 




AJANS URFA