ALATAŞ'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

16 Ocak 2020 14:22

Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Alataş‘Çay içelim, çiğ köfte yapalım güzel şeyler ama!’ 












 

‘Çay içelim, çiğ köfte yapalım güzel şeyler ama!’




Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Alataş, “Bu yönetimi oluşturma amacımız Urfa’nın sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak. Biz olayı basit düşünmüyoruz. Sadece gelen giden otursun çay içelim kahve içelim çiğ köfte yapalım, bunlar da güzel şeyler ama sadece bunlar değil” dedi. 







‘Çay içelim, çiğ köfte yapalım güzel şeyler ama!’



banner37







Şanlıurfa Vakfı (ŞANVAK) Yönetim Kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Alataş önemli açıklamalarda bulundu.







ALATAŞ: BİZLER ÇOK ŞEY YAPARIZ




Amaçlarının Şanlıurfalıları birleştirmek ve bütünleştirmek olduğunu ifade eden Alataş, “Amacımız bütün Urfa’yı Türkiye’nin her yerinde olan Urfalıları sevgi, saygı ve güvene dayalı huzurlu bir ortamda birleştirmek, bütünleştirmek ve Urfa’mıza hizmet için aynı gaye ve aynı gayretle çaba göstermek. Biz buna inandık, birbirimize güvendik sizlerden ricam sizde güvenin. Efendim biz bir şey yapamayız, biz bir araya gelemeyiz düşüncesini silip atmak istiyoruz. Bizler çok şey yaparız değerli arkadaşlar, inanın çok şey yaparız. Urfa çok değerli bir şehir, Urfalılar çok değerli insanlar. Bütün dünya bunu takdir ediyor. Sadece bizler kendi değerimizi bilmiyoruz, üzülerek söylüyorum. Benim arkadaşlarım çok değerli, benim insanlarım çok değerli, benim hemşerilerim benim şehrim çok değerli. İşte biz diyoruz ki bu değerleri ortaya çıkaralım bunlara güç verelim, bunlara destek olalım ve Urfa’mızı Urfalıları layık olduğu yerlere hep beraber taşıyalım” dedi.







‘HER BİR SİYASETÇİ ARKADAŞIMIZA BİZ AYNI MESAFEDEYİZ’




 




banner85


Siyasetçilerin hepsine aynı mesafede olduklarını kaydeden Alataş, herkesten destek beklediklerinin altını çizdi. Alataş, “Buradaki dernek arkadaşımız Emin Karahan Beyefendinin önderliğindeki Urfa şubemiz, onlarda çok güzel şeyler yapma çabası içerisinde oldular. Bunları da takip ediyoruz ama biz diyoruz ki arkadaşlar bugünden itibaren bizler çok daha iyi ve güzel şeyler yapalım gönül birliğiyle, el birliğiyle, güç birliğiyle. Biz başladığımız gün dedik ki arkadaşlar artık ben yok biz varız. Bu bizim içerisinde hepimiz varız. Bizler sadece simgeyiz, buralara gelmişiz hasbelkader, hizmet etmeye gelmişiz ama hep beraber olursak ancak başarabiliriz. Bunun içerisinde siyasetçilerimizde olacaktır, biz siyaset yapmıyoruz siyaset bizim kapımızın dışında. Her bir siyasetçi arkadaşımıza biz aynı mesafedeyiz aynı değeri veriyoruz. Ama onları da arkamıza almamız lazım, o gücü de almamız lazım, iktidarıyla, muhalefetiyle. Biz gittik meclisteki arkadaşlarımızın hepsini ziyaret ettik. Sağ olsunlar huzurlarınızda milletvekili arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Hepsi canı gönülden bizimle beraber olduklarını bize destek olduklarını ifade etmişlerdi. Biz o gücü de arkamıza alırsak, Urfa’mıza çok daha güzel şeyler yaparız diye değerlendiriyorum. Ama bunu yaparken tekrar söylüyorum hepinizin desteğini arkamızda görmek istiyoruz” diye konuştu.
 

 







‘İNANIYORUM Kİ URFA’MIZA BİR ŞEYLER KATACAĞIZ’




Şanlıurfa’nın kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Alataş, “Özellikle dünya mirası ve Göbeklitepe yılı ilan edilen bu süreçte biz neler yapabiliriz nasıl bir katkı sunabiliriz arayışının içerisindeyiz. Şu anda her iki kanattan da buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ancak biz malumunuz burada yerel yönetimimiz var sorumlu milletvekili arkadaşlarımız var. Onlarla da istişare edebiliriz. Kimsenin görev alanına müdahale etmeksizin her şey görev alanına dâhil olarak kendi vakıf senedimizin vermiş olduğu yetki sorumluluklar çerçevesinde emin olun ki bunlara yönelik de çalışmalarımızı yapacağız. İlgili arkadaşlarımızla istişare edeceğiz ve inanıyorum ki Urfa’mıza bir şeyler katacağız. Zaten buraya geliş amacımız, bu yönetimi oluşturma amacımız Urfa’nın sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak. Biz olayı basit düşünmüyoruz. Sadece gelen giden otursun çay içelim kahve içelim çiğ köfte yapalım düşüncesi bunlar da güzel şeyler ama sadece bunlar değil. O kapsamdaki faaliyetler bizi geliştirerek devam edecek, Allah yardımcımız olsun inşallah bunları hep beraber başarırız” diyerek sözlerine son verdi.







Mustafa PAYIK/BİHA