Gazetecilerden Fotograf Sergisi

09 Ocak 2020 11:21

ŞUÇGAD, etkinlikler kapsamında gazetecilerin mesleklerini icra ederken çektikleri fotoğrafları sergiledi. Bu kapsamda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda sergilenen 56 fotoğraf Şanlıurfalı halkın beğenisine sunuldu. 

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti (ŞUÇGAD) 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir çok etkinliğe imza atıyor.


 


ŞUÇGAD, etkinlikler kapsamında gazetecilerin mesleklerini icra ederken çektikleri fotoğrafları sergiledi. Bu kapsamda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda sergilenen 56 fotoğraf Şanlıurfalı halkın beğenisine sunuldu.


 


Sergi açılışına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Faruk Bayuk, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mithat Şengöz, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürü Mahmut Uçmak, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, STK Temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


 


VALİ ERİN, “GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞAN GAZETECİLERİMİZ VAR”


 


Çok zor koşullarda, çok zor şartlarda kamuoyunun bilgilendirilmesi doğru bilgilendirilmesi, tarafsızlığa objektif düzgün bir şekilde aktarılması sonucunda gece gündüz demeden zor şartlar altında çalışan gazetecilerin olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.


 


Fotoğraf sergisinde çok anlamlı ve çok üzerinde durulması gereken fotoğrafların olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erin, “ Çalışan Gazeteciler günü biliyorsunuz ki iki gün sonra bugün aynı zamanda idareciler günü. Her yıl 10 Ocakta kutladığımız idareciler gününe denk geliyor aslında bunun da anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü çok zor koşullarda, çok zor şartlarda kamuoyunun bilgilendirilmesi doğru bilgilendirilmesi, tarafsızlığa objektif düzgün bir şekilde aktarılması sonucunda gece gündüz demeden zor şartlar altında çalışan gazeteciler var. 2 gün sonra kutlayacağımız gününüzü ben şimdiden tebrik ediyorum. Öncesinde de Tahir Başkanımla burada sergilenen fotoğraf sergisini birlikte gezdik. Çok anlamlı ve çok üzerinde durulması gereken fotoğrafların olduğu gördük.”


 


VALİ ERİN, “AĞIRLIKLI TEMA BARIŞ PINARI HAREKATI”


 


İnceledikleri fotoğraflarda basın mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti devletine çok düşkün olduğunu ve Barış Pınarı Harekatı temasından bir çok kare olduğunu aktaran Vali Erin, şunları söyledi;


 


“Ağırlıklı tema olarak Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili fotoğraflar gördük, bir tane Şanlıurfasporla ilgili gördük. Tabi hepsi anlamlı aslında Şanlıurfalı olarak problemlerin sorunların objektife kâğıda, fotoğrafa yansımış. Harran ovasından, Şanlıurfaspor’a, Şanlıurfaspor’dan Barış Pınarı Harekâtına. Siverek’ten, Ceylanpınar’a, Akçakale’den ilimize sunulan birçok fotoğraflar var. Bütün arkadaşları tebrik ediyorum.”


 


CEMİYET BAŞKANI GÜLEBAK, “ETKİNLİKLERİMİZDEN BİRİ FOTOĞRAF SERGİSİ”


 


Basın mensuplarının sesi olmaya ve basın mensuplarının sorunlarını ele alma noktasında bir çok çalışmaya imza attıklarını belirten Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, bununla beraber farklı etkinlikler yaparak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün kutladıklarını vurguladı.


 


Bu yıl ilki olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Fotoğraf sergisi düzenlediklerini aktaran Cemiyet Başkanı Gülebak, “Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti olarak basınımızın sesi olmaya devam ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla etkinlikler düzenliyoruz. Bugün Basın mensuplarının çekmiş olduğu 56 fotoğrafı sergiliyoruz.”


 


SİNEMA ETKİNLİĞİ


 


Haliliye Belediyesi Başkanı Mehmet Canpolat ile yaptıkları görüşme sonucunda basın mensupları için bir sinema etkinliği düzenleme kararı aldıklarını söyleyen Cemiyet Başkanı Gülebak, Başkan Mehmet Canpolat’ın basın mensuplarına verdiği bu hediyeden dolayı teşekkür etti.


 


İLGİ GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM


 


Cemiyet Başkanı Gülebak, düzenlenen sergide emeği geçenlere, katılım gösteren basın mensuplarına, vatandaşlara ve özellikle ilçede görev yaparak Şanlıurfa’ya gelip etkinliklere katılım gösteren basın mensuplarına teşekkür etti.


 


BU KEZ FOTOĞRAFI VALİ ERİN ÇEKTİ


 


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Fotoğraf sergisinin açılışına katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, çekilecek olan hatıra fotoğrafında basın mensuplarının elinden fotoğraf makinesini alarak bu kez fotoğrafı çeken kendisi oldu.


 


Renkli görüntülerin yaşandığı sergide Vali Erin, basın mensuplarıyla sohbet ederek yaşadıkları zorluklarında farkında olduklarının ve her alanda basın mensuplarıyla beraber çalıştıklarını söyledi.