URFA'NIN GÖBEĞİNDE REZALET!

03 Ocak 2020 12:22

Şanlıurfa'nın göbeğindeki ilkel görüntüler şoke etti. 

Şanlıurfa göbeğindeki ilkel görüntüler şoke etti.

Olay, Eyyübiye ilçesi Arap Meydanı'nda medyana geldi. İddiaya göre, yabancı uyruklu kasap tarafından kaldırım ortasında deve kesildi. Kesilen devenin kanı gelişi güzel olarak sokağı kirletirken, aralarında çocukların da olduğu birçok vatandaş o anları film izler gibi seyretti. O anları telefon kamerasıyla çeken vatandaşlar ise 'Yok artık' dedirtti. 




SADECE PARA CEZASI KESİLDİ


Devenin hijyensiz ortamda bu denli kesildiğini gören bazı vatandaşların şikayeti üzerine olaya Eyyübiye Zabıta Ekipleri müdahale etti. Ekiplerin yasal işlem başlattığı ancak ete el koymadığı öğrenildi. Sadece kasaba 215 lira para cezası kesildiği öğrenilirken, akıllara devenin taşıyabileceği olası hastalıklar da geldi. Vatandaşlar, kaldırımda ilkel koşullarda kesilen deveye el konulması gerektiğini kaydetti.




KASAP MÜHÜRLENDİ 


Gelen tepikler üzerine bir kez daha iş yerine giden Eyyübiye Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri işyeri hakkında cezai işlem başlattı. Eyyübiye Belediyesinden yapılan açıklamada, "İlçemiz sınırları dahilinde bir iş yerinin önünde deve kesiminin yapıldığının tespiti üzerine belediyemize bağlı  Zabıta Müdürlüğümüz söz konusu işyerine cezai müeyyide uygulayarak, işyerini mühürleyip, faaliyetten men edilmiştir. Yine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Çevre Zabıta ekipleri de aynı işyerine cezai işlem uygulamıştır" ifadeleri kullanıldı. 


 





banner85

MEZBAHANE KADERİNE TERK EDİLDİ


 


Sokak ortasında Afrika'yı andıran bu görüntüler kaderine terk edilmiş mezbahaneyi akıllara getirdi. Dönemin Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın temelini attığı ve daha sonra Nihat Çiftçi ve protokol tarafından açılışı yapılan Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesinde 9 bin metrekarelik alana kurulan mezbahane, açılışından 20 gün sonra mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. Yetkililer tarafından kompleksin eksikliklerinin tespit edilip, yeniden hizmete açılacağı söylense de henüz bir adım atılmadı.  

13 MİLYON TL HARCANMIŞTI


Kaçak kesim haberleriyle sık sık gündeme gelen kentteki mezbahanenin yapılması vatandaşları sevindirse de, 13 milyon TL harcanarak yapılan kompleks çürümeye terk edildi. Faaliyete girmesi halinde günlük 400 küçükbaş ve 150 büyükbaş hayvanının kesiminin hedeflendiği ve soğuk hava depoları bulunan mezbahanenin kapatılmasıyla kentte ilkel görüntüler ortaya çıkmaya başladı.

KURBAN BAYRAMINDA DA BENZER GÖRÜNTÜLER


Öte yandan, geçtiğimiz kurban bayramında da benzer görüntüler yansımıştı. Hayvan Pazarı’ndan aldıkları kurbanlıkları yakın bölgede kesmek isteyen çoğu vatandaş, kurbanını boş arazide kesmişti.

Yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olan mezbahanenin bir an önce faaliyete girmesi talep edilirken, yetkililerin bir adım atıp atmayacağı merakla bekleniyor.

Özlem DİKMEN-BİHA