URFA KEBAP NERDE YENİR?

11 Aralık 2019 08:46

Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmeni Prof. Dr. Vedat Milor, "Lezzet Rehberi" adlı köşesinde yerli ve yabancı turistler için "Şanlıurfa'da nerede kebap yemeliyiz?" sorusuna yanıt verdi. 

Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmeni Prof. Dr. Vedat Milor, "Lezzet Rehberi" adlı köşesinde yerli ve yabancı turistler için "Şanlıurfa'da nerede kebap yemeliyiz?" sorusuna yanıt verdi.


 


Haşimiye’de halk arasında "Köse" olarak bilinen kebap salonunun adını başlığa taşıyan Prof. Dr. Vedat Milor yazısında "Şanlıurfa’daki Durak Kebap Salonu (Köse’nin Yeri) ise takdir edilmesi gereken hazinelerimizden. Eski çarşı içinde, iki katlı küçük bir işletme burası. Oldukça salaş. Yerli halkın çoğunluğunun da tercih ettiği bir yer. Bu yüzden çok yoğun olabiliyorlar. Hiç düşünmeden yediğim en lezzetli kebaplardan biri diyebilirim" dedi.

"ŞAHESER"


 


Kebabın lezzetinin nereden geldiğini de aktaran Prof. Dr. Milor, sırrın etlerin zırhla çekiliyor olmasından kaynaklandığına dikkat çekerek "O yörede yetişen kaliteli etlerin yağlı kesimleriyle yapıyorlar kebapları. Ciddi de emek harcayıp etleri zırhla çekiyorlar. Bir de etleri çok kurutmadan pişirince ortaya bir şaheser çıkıyor" ifadelerini kullandı.


 


 


 


banner64

 


Prof. Dr. Milor, "Genellikle domatesli, patlıcanlı ve sade kebap yapıyorlar. Yerel halkın tercih üçünden karışık söyleyip yemek. Eğer birini seçmek isterseniz Urfa kebabı olarak da bilinen sade kebapta özellikle çok iyiler" diyerek okuyucularına kebap tercihi konusunda da öneriler sundu.


 


 


 


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ


 


AJANS URFA