Bakan CANPOLAT'a Hayır Demedi

01 Aralık 2019 10:42

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kente gelmesini fırsata çevirdi. Haliliye için taleplerini Bakan Kurum'a ileten Canpolat'ın projeleri, Bakan tarafından onaylandı. 

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kente gelmesini fırsata çevirdi. Haliliye için taleplerini Bakan Kurum'a ileten Canpolat'ın projeleri, Bakan tarafından onaylandı.


 


Bakan Kurum, Canpolat'ın taleplerini geri çevirmedi

 






Dün sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, havalimanının ardından GAPTEM'deki toplantı salonuna geçti.

Bakan Kurum, burada Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve yetkililerle değerlendirme toplantısına katıldı.






Toplantıda Bakan Kurum, belediye başkanlarının projelerini değerlendirdi. Belediye başkanları kendi ilçeleri için birçok talepte bulunurken, Canpolat da Haliliye için projelerini sundu. Haliliye'deki sorunları Bakan Kurum'a aktaran Canpolat, ilçe için çeşitli taleplerde bulundu.

Bakan Kurum, Canpolat'ın taleplerini geri çevirmeyerek projeleri inceledikten sonra onayladı.

İşte, Canpolat'ın Haliliye için talepleri:




1- Devteyşti ve Süleymaniye Mahallelerinde 118 dönüme Millet Bahçesi yapılacak.






2- Yeşil Direk Kentsel Dönüşüm 1. Etap ihalesi 2020 Ocak ayında






3-  Eski sanayi sitesi TOKİ 3. Etap ihalesi 2020 Mart ayında






4- Tek Tek Dağları, Gençlik Kamp Alanı yapılması için 1 Milyon TL hibe alındı.






5- Mardin Yolu üzerinde belediyenin iş makineleri için araç park yeri tahsis edildi.






6- Haliliye'ye Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndan (UNDP) 10 imlyon TL  hibe kazandıırldı.






7- Tapu sorunları için Bakanlık ile beraber komisyon oluşturuldu. 3-4 aya kadar çalışıp, raporlanacak ve eylem planına geçilecek.






Sosyal medya hesabından projeleri paylaşan Canpolat, Bakan Kurum'a talepleri geri çevirmediği için teşekkür etti. İşte, Canpolat'ın o paylaşımı:




"Haliliyemiz için Proje ve taleplerimizi geri çevirmeyen başta @csbgovtr  Bakanımız Sn. @murat_kurum‘a desteklerinden dolayı Valimiz Sn. @Abdullah_Erin47, Büyükşehir Belediye Başkanımız @zabeyazgul, Saygıdeğer Milletvekillerimiz, İl ve İlçe Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum."




Özlem DİKMEN-BİHA