BARO'DAN DEDAŞ'A TEPKİ

16 Kasım 2019 07:55

Şanlıurfa BARO'sundan DEDAŞ'a tepki geldi. 

Şanlıurfa Barosu, Dicle Elektrik tarafından elektrik borcu gerekçe gösterilerek destekleme ödemelerinden yapılan kesintilerle ilgili basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Barosunda yapılan açıklamayı Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel ve Şanlıurfa Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Ahmer yaptı. Yapılan açıklamada, “Şanlıurfa Barosu olarak her zaman olduğu gibi bu gün de yapılan haksız ve hukuka aykırı işlem ve eylemlerin karşısında olduğumuzu ve karşısında durmaya da devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.


Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa’daki çiftçilerin uzun süredir gündeminde olan ve elektrik borcu gerekçe gösterilerek destekleme ödemelerine Dicle Elektrik tarafından bloke konulmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel ve Şanlıurfa Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Ahmer konunun takipçisi olacaklarını ve dağıtım şirketlerini denetlemekle görevli olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna gerekli başvuruları yapacaklarını kaydetti.


 


 


‘HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI İŞLEMLERİN KARŞISINDAYIZ’


Baro Başkanı Öncel ve Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Ahmer, “Bugün burada toplanma nedenimiz, daha önce de çeşitli vesilelerle şikâyetlerimizi, taleplerimizi, önerilerimizi duyurduğumuz Dicle Elektrik Dağıtım şirketidir. Bu konuda şirketle komisyon olarak veya baro olarak bir husumetimiz yoktur, ancak Avukatlık Kanununun ve mevzuatın baroya; kamu, ülke, halk ve meslektaşlarımızın çıkarı doğrultusunda çalışmalar yapma görevini yüklemesi sebebiyle DEDAŞ’ın vatandaşlara yönelik haksız ve hukuka aykırı eylem ve işlemleri, baronun bu konuda bir açıklama yapmasını artık kaçınılmaz kılmıştır. Enerjiden yararlanmanın çağdaş bir insan hakkı olduğu gerçeğinden hareketle enerjinin tüm tüketicilere yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve sürdürülebilir bir şekilde sunulmasının dağıtım şirketlerinin temel bir vazifesi olduğu kanısındayız. Yine Avukatlık Kanununun 95. Maddesinin barolara yüklediği bir başka görev de hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmaktır. Kurumun hukuku yok sayarak yaptığı işlem ve eylemleri de bu basın açıklamasını zaruri hale getirmiştir. Dağıtım şirketlerini denetlemekle görevli olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna gerekli başvuruları yapacağız. Bu konuda kuruma açıkça bildirimde bulunuyor ve göreve davet ediyoruz. Vatandaşın ve vatandaşın temsilcileri olan avukatların anılan şirketle yaşadığı sıkıntıları bir nebze olsun dile getirebilmek adına izah ettiğimiz bu hususların dikkate alınması ümidiyle, Şanlıurfa Barosu olarak her zaman olduğu gibi bu gün de yapılan haksız ve hukuka aykırı işlem ve eylemlerin karşısında olduğumuzu ve karşısında durmaya da devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.


BİHA