ÖZTÜRKMEN'den Önemli Çalışma

08 Kasım 2019 07:28

Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından hizmet sektöründe yer alan yiyecek-içecek işletmelerine Yüksekokul müdürü Doç. Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN... 












 

Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Hizmet Sektörüne Yön Vermeye Başladı






Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından hizmet sektöründe yer alan yiyecek-içecek işletmelerine Yüksekokul müdürü Doç. Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN Koordinatör Arş. Gör. Merve OFLUOĞLU ile Eğitimciler Arş. Gör. Ahmet ERDEM ve Arş. Gör. Mahmut BARAKAZI tarafından Servis ve Hijyen Eğitim Programı verilmeye başlandı. 



İlk Eğitimini İlimizde yeni açılan SERRHAN RESTAURANT ile başlayan Yüksekokul, bu tür eğitimleri vererek turizm potansiyelinin artışı içi hizmet vermeye devam edeceklerini belirttiler... 



Servis eğitimi, bu alanda yaklaşık 14 yıllık tecrübesi bulunan, hem akademi hem de çeşitli turizm işletmelerinde görev yapmış olan Arş. Gör. Ahmet ERDEM tarafından verildi. Servis Eğitim Programında, öncelikle yiyecek ve içecek sektörünün genel yapısı ele alınarak Türkiye ekonomisi için önemi belirtildi. Daha sonra, sürekli değişen ve gelişen dünyada tüketici profilindeki değişim ve zorlu piyasa koşullarında işletmelerin ayakta kalabilmeleri için bir fark yaratması gerektiği vurgulandı. Bu noktada, servis personelinde olması gereken özellikler ve bir servisin gerçek anlamda dünya standartlarına göre uygun yapılabilmesi için misafiri karşılamadan uğurlamaya kadar olan süreç tek tek ele alınarak anlatıldı ve görsellerle desteklendi. Son olarak, sektör hakkında güncel istatistiki bilgiler verilerek servis eğitimi tamamlandı.


Akabinde başlayan Hijyen Eğitim Programı ise, yurtdışında çeşitli zincir otellerde görev yapmış olan ve burada edindiği bilgi ve deneyimleri sektöre aktaran Arş. Gör. Mahmut BARAKAZI tarafından verildi. Hijyen Eğitim Programı’nda, hizmet sektörünün her alanında olduğu gibi yiyecek içecek işletmelerinde de hijyen ve sanitasyon konularına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Özellikle insan sağlığını ciddi şekilde etkilemesi nedeniyle bir zorunluluk haline gelen hijyen kuralları uygulandığı takdirde işletmelere önemli avantajlar sağlayacağı vurgulandı. Hijyen ve sanitasyon eğitimleri alarak bu kuralları uygulayan yiyecek içecek işletmeleri personelinin başta kişisel temizliğine dikkat etmesi ve iş yerindeki hijyeni azami ölçüde sağlaması gerekliliğine dikkat çekildi. Son olarak konuşma yapan, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN tarafından, "Yüksekokul olarak verdiğimiz bu eğitimlerle Şanlıurfa’da hizmet sektöründe yer alan işletmelerin servis ve hijyen konularında dünya standartlarına uyumlu hale gelmesi için çalışmaların süreci ifade edildi. Sektörün gelişimi ve işletmelerin daha ileri gidebilmeleri adına eğitimin önemine atıfta bulunuldu. Ayrıca bu konuda kendini geliştirmek isteyen işletmeler için Üniversite olarak her zaman ellerini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerini ve Şanlıurfa için her daim göreve hazır olduklarını vurguladı."