Urfa Narkotimden Büyük Operasyon

07 Kasım 2019 07:02

İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki Motorize Narkotim ekipleri, Şanlıurfa’da uyuşturucu kullanıcı ve satıcılarına göz açtırmadı. 35 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki Motorize Narkotim ekipleri, Şanlıurfa’da uyuşturucu kullanıcı ve satıcılarına göz açtırmadı. Şehrin çeşitli noktalarında ulaşılması zor yerlere motosikletlerle çıkarak uyuşturucu satışı ile kullanımına yönelik denetimler yaptı.



Ekipler, özellikle okul çevresinde devriye atarken, çoğunlukla gençlerin bulunduğu yerlerde çalışmalar gerçekleştirdi. Uyuşturucu kullanımının engellenmesi konusunda, terk edilmiş binalarda ve mağaralarda denetim yapan motorize ekipler, uyuşturucu tacirlerinin adeta korkusu haline geldi.



Eyyübiye, Direkli, Bağlarbaşı ve Bahçelievler mahallelerinde, “kyra” isimli eğitimli köpek ile çalışma yapan ekipler, şüpheli kişi ve araçlarda da arama gerçekleştirdi.



Kent genelinde 20 günlük şok uygulama yapan ekiplerin gözaltına aldığı 35 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


BİHA