URFA'YI KÖŞESİNE TAŞIDI

21 Ekim 2019 00:37

Hürriyet yazarlarından Jale Özgentürk "Urfa’ya Göbeklitepe dopingi" başlıklı yazısı ile kentteki otel sorunu kaleme aldı. "Bugünlerde Accor, Ramada gibi zincirler bölgeye gelmek istiyor ancak... 












 
Hürriyet yazarlarından Jale Özgentürk "Urfa’ya Göbeklitepe dopingi" başlıklı yazısı ile kentteki otel sorunu kaleme aldı. "Bugünlerde Accor, Ramada gibi zincirler bölgeye gelmek istiyor ancak hem bölgenin siyasi sorunları hem otel yatırımı yapacak yatırımcı bulamamaları büyük engel" diyen Özgentürk, 300 odalı Millet Han gibi tarihi binaların da butik otel için yatırımcı beklediğini yazdı.








Hürriyet Yazarı: Urfa’daki Millet Hanı yatırımcı bekliyor
























banner53



"İnsanlık tarihini değiştiren Göbeklitepe, Şanlıurfa’nın turizm tarihini de değiştiriyor. Göbeklitepe yılı ilan edilen 2019’da 1 milyon 250 bin ziyaretçi ile rekor kırılmış durumda. Otelleri yüzde 90 dolu olan kentte yatak kapasiteleri yetmiyor. Accor, Ramada gibi otel zincirleri arayışta. 300 odalı Millet Han gibi tarihi binalar da butik otel için yatırımcı bekliyor."




Bu ifadeler Hürriyet yazarlarından Jale Özgentürk’e ait. Yazar Özgentürk, "Urfa’ya Göbeklitepe dopingi" başlıklı bir köşe yazası ile okuyucularına hitap etti. Kentte otel sorununa değindi.




İşte o yazı:




Turizmde hem geliri hem turist sayısını arttırmak isteyen Türkiye’nin son yıllarda elinde bir pırlanta var. Şanlıurfa’da 30 yıldır yapılan kazılarla ortaya çıkan Göbeklitepe... Yerleşik insanlık tarihini Mısır Piramitlerinden, Sümerlerden yani milattan önce 7 binlerden 12 bin yıl önceye götüren Göbeklitepe, 2018’den beri Unesco Dünya Mirası daimi listesinde. Dünyanın büyük ilgisini çeken Göbeklitepe, ABD’de yapılan bir listede dünyada ölmeden görülmesi gereken 2’nci mekan olmuş. Türkiye de bu önemli bölgenin farkında. Türkiye’nin tanıtımında artık başrole yerleşen Göbeklitepe için Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019’u “Göbeklitepe Yılı” ilan etmişti.




....




Yatak kapasitesi 6380 olan kentte turizm belgeli yatak kapasitesi ise sadece 2326. 2007’de 200 bini bile bulmayan ziyaretçi sayısı bugün 1 milyon 250 bin olmuş ama Hilton Garden İnn dışında zincir marka yok kentte. Aldığım bilgilere göre bugünlerde Accor, Ramada gibi zincirler bölgeye gelmek istiyor ancak hem bölgenin siyasi sorunları hem otel yatırımı yapacak yatırımcı bulamamaları büyük engel. 




YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN