KELAYNAKLAR İÇİN KIŞ HAZIRLIĞI

19 Ekim 2019 06:25

Kelaynak kuşlarının sayısının son dönemde artması ve Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl görülen yoğun yağışlardan dolayı, kelaynak kuşlarının üreme dönemlerini geçirdikleri ahşap yuvalar yeniden ele alındı. 

Birecik'te temizlik harekatı: Kışa hazırlar!










banner53

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şanlıurfa Müdürlüğüne bağlı ekipler, Birecik Şefliği Kelaynak Üretme İstasyonuna bulunan ahşap yuvaları temizledi. 



Kelaynak kuşlarının sayısının son dönemde artması ve Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl görülen yoğun yağışlardan dolayı, kelaynak kuşlarının üreme dönemlerini geçirdikleri ahşap yuvalar yeniden ele alındı.



DKMP Birecik Şefliğince yapılan çalışmada, 48 adet olan yuvalara ek olarak 20 adet yeni yuva alana yerleştirilerek mevcut yuva sayısı 68'e çıkartıldı. Geçmiş yıllardan mevcut olan 48 adet yuvanın tamamının çatıları yenilenerek yoğun yağmurlara hazırlıklı hale getirildi.



DKMP'den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Tüm yuvalarda temizlik çalışmaları yapılarak çalışmalar tamamlanmıştır. Kelaynak kuşlarımızın mevcut durumları ve değişiklik gösteren iklim şartlarına göre çalışmalarımız devam edecektir."


BİHA