Trambüs Bugün İtibariyle Yalan Oldu

15 Ekim 2019 09:15

Şanlıurfa’nın trafiğini rahatlatmak amacıyla projelendirilen ve yapılan yol çalışmaların ardından test sürüşünün başarıyla tamamlandığı trambüsler teslim edilemedi. Urfalılar yılan hikayesine dönen bir porje ile daha karşı karşıya kaldı.  

Uluslararası anlamda 4 farklı ödüle layık görülen Şanlıurfa bir türlü trambüslerine kavuşamadı. 


Şanlıurfa’nın trafiğini rahatlatmak amacıyla projelendirilen ve yapılan yol çalışmaların ardından test sürüşünün başarıyla tamamlandığı trambüsler teslim edilemedi. Urfalılar yılan hikayesine dönen bir porje ile daha karşı karşıya kaldı. 


Projeyi hayata geçiren dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 2018 in temmuz ayında 2 ay sonrasını işaret ederek ""Hedefimiz 2 ay sonra trambüsleri Şanlıurfa'da çalıştırmak" dedi. Amaçlarının günlük 200 bine yakın vatandaşın kullandığı toplu taşıma hizmetinde en iyi kaliteyi halka sunmak olduğunu da açıklamasına ekledi. Aradan 1 yıldan fazla süre geçti. Raylar, yollar, turnikeler hep trambüse göre hazırlandı ve proje için milyonlarca para harcandı. Trambüsler bir türlü kente getirilemedi.  Bu süre zarfında dövizdeki kur farkından kaynaklı firma ile belediye arasında anlaşmazlık çıktığı ve projenin iptal edildiği iddia edildi.


İddialar yapılan açıklamalar ile yalanlandı ve teslimatın 15 Ekim 2019 tarihine ertelendiği duyuruldu.


Şanlıurfalılar bir umut trambüs için beklerken, bugün vadedilen süre de doldu. Ne trambüsler getirildi nede harcanan milyonlarca liranın hesabını verecek bir açıklama yapıldı.


Vatandaşlar "Bu da yalan oldu" diyerek ilgili şirket ve sorumlular hakkında yasal süreç başlatılmasını istedi.


AJANS URFA