"TEK SES İKİ HAREKET" Projesi

16 Eylül 2019 21:28

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından "Kültürlü gençlik huzurlu gelecek" sloganıyla "Tek ses iki hareket" Projesinin startı verildi. 

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından "Kültürlü gençlik huzurlu gelecek" sloganıyla "Tek ses iki hareket" Projesinin startı verildi.


ŞURKAV yönetim kurulu bugün Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplandı. UNESCO müzik şehri olmanın altyapılarının oluşturulduğu kentte, kendine özgü müzik ve folklorün gelecek nesillere aktarılması için proje hazırlandı. Geleneksel kültürün yaşatılması ve sonraki nesile aktarılması için müzik ve halk oyunlarının öğrencilere tanıtılması, sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması, öğrencilerin  halk oyunları ve müzik ile ilgilenmesine teşvik edilmesi, dostluk, arkadaşlık, sorumluluk, kendini tanıma, kendine güven ve estetik değer gibi karakter özelliklerinin kazanılması, kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak kendi öz değerlerine sahip çıkmaları ve en önemlisi Şanlıurfa'nın UNESCO Müzik Şehri adaylığı yolunda bir alt yapı oluşturulması için  "Kültürlü gençlik huzurlu gelecek" sloganıyla "Tek ses iki hareket" Projesinin hayata geçirilmesi kararı verildi.


 


PROJE KAPSAMINDA YAPILACAKLAR



ŞURKAV, bugün ki toplantıda projenin startını verdi. 


Kritik düşünme, problem çözümü; akademik ve kişisel becerilerinin geliştirilmesine imkân sağlanmasının da hedeflendiği proje 2019-2020 Eğitim ve Öğretim dönemi içinde Şanlıurfa Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğü ve ŞURKAV tarafından yürütülecek. Proje Şanlıurfa’daki ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki tüm okullarda uygulanacak.


Proje kapsamında müzik ve halk oyunları ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme amacıyla öğrencilere yönelik panel ve bilgilendirme seminerleri ŞURKAV ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğünce verilecek. Okullarda uygulamalı eğitim İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek. Müzik ve halk oyunlarını kapsayacak şekilde dönem sonu veya Nisan Ayı’nda “ Valilik Kupası” okullar arası müzik ve halk oyunları yarışması düzenlenecek.


Özlem ÇELİK-AJANS URFA