AK PARTİ'DE HEYECAN BAŞLADI

16 Eylül 2019 10:00

AK Parti'nin 7 Ekim’de başlaması beklenen 7. Olağan Kongresi şimdiden hareketlenmeyi arttırdı. 1 ay sonra başlaması ve 13 ayda tamamlanması hedeflenen kongrede parti içinde yüzde 60'lık bir değişim olacağı konuşuluyor. 

AK Parti'nin 7 Ekim’de başlaması beklenen 7. Olağan Kongresi şimdiden hareketlenmeyi arttırdı.  

Yaklaşık olarak 1 ay sonra başlaması ve 13 ayda tamamlanması hedeflenen kongrede parti içinde yüzde 60'lık bir değişim olacağı konuşuluyor. Geçtiğimiz kongrelerde olduğu gibi bu kongrede de beklenen değişim, heyecanı arttırdı. Değişim sinyalleri ile birlikte partideki hangi isimlerin göreve devam edip, hangi isimlerin değişeceği ise kulisleri hareketlendirdi.  

ŞANLIURFA'DA DURUM NE OLACAK?


Kongre öncesi Şanlıurfa'da da heyecan dorukta. İlk olarak Ekim ayında başlayacak olan belde kongresinde Şanlıurfa yer almayacak. Belde kongresi sonrası, Ekim sonu ve Kasım başında yapılması planlanan  ilçe kongresinin başlayacağı tarihin ise netleşmesi bekleniyor.


(Mehmet MOĞAL)


(Sait AĞAN)


(Süleyman AKSU)

HALİLİYE, EYYÜBİYE, KARAKÖPRÜ...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük kongre sürecini teşkilatları yenileyerek güçlendireceğini kaydetmişti. AK Parti'nin birçok isimde değişikliğe gidileceği öngörülürken, Şanlıurfa'da durumun ne olacağı bilinmiyor. Mevcut Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğol ve Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan'ın kalacağı yada gideceği ile ilgili net bir kulis bilgi yok.


(Bahattin YILDIZ)

YILDIZ'IN KARŞISINDA ADAY YOK


Öte yandan, ilçe başkanlıklarının yanı sıra il başkanlığında değişim olup olmayacağı da heyecan uyandırdı. AK Parti'nin İl Başkanı Bahattin Yıldız ile devam edip etmeyeceğine dair net bir sinyali yok. Kulislerde isim hareketliliği çok konuşulsa da şu anda Yıldız'ın karşısına bir aday çıkmış da değil.

AKRABA YASAĞI UYGULANACAK


Belirli oranda kadın, belirli oranda genç ve belirli meslek kotalarının olacağına ilişkin delege kriterleri, yine Genel Merkez tarafından belirlenerek tüm teşkilatlara gönderilecek. Kriterler arasında ise “akraba yasağı” yer alacak. En büyük risk olarak görülen, herhangi bir ilçe başkanı ya da parti yöneticisinin yakınlarının ya da kendisine bağlı çevreden birilerinin delege yazılması olayına dikkat edilecek.

İL YÖNETİCİLERİ URFA İÇİN NE DİYECEK?


Öte yandan, kongrede il yöneticileri ve bölge milletvekillerinin görüşleri de etkili olacak. AK Parti Teşkilatı’nın başında olduğu süre içerisinde partiyi diri tutan ve hem genel hem de yerel seçimlerde sahada olan isimler ile  yola devam edilmesi hedefleniyor. Kentteki yerel yöneticilerin de etkili olacağı kongrede İl Başkanı Yıldız ile İlçe Başkanları Aksu, Moğol ve Ağan ile ilgili aktarılacak görüşler de merakla bekleniyor.

ÖZLEM DİKMEN-ÖZEL HABER/BİHA