Babalar Çocuklarla Namazda Buluştu

11 Eylül 2019 07:22

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından, Türkiye'nin 81 ilinde 'Babalar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluşuyor' etkinliği düzenlendi.  

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından, Türkiye'nin 81 ilinde 'Babalar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluşuyor' etkinliği düzenlendi. Organizasyonun Şanlıurfa'daki durağı Ahmet Kaysı Camii oldu. Babalarıyla birlikte camiye gelen çocuklar, namaz sonrası verilen ikramlarla kahvaltılarını burada yaptı. Şanlıurfa'daki organizasyona ilde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, müftülük, belediye temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah namazı sonrası camide vatandaşlara Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çorba ve poğaça ikram edildi. Etkinlik sonunda çocuklara ayrıca çeşitli oyuncaklar dağıtıldı.


Organizasyon ile ilgili konuşma yapan Cihannüma Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Eyyüp Azlal, “Şanlıurfa’da bu sabah babalar sabah namazında çocuklarla buluştu. Çocuklar ve babalar çok mutluydular. Namaz sonrası kahvaltıyı camide yaptılar. Şanlıurfa Ahmet Kaysı Camii bu tarihi ana şahitli etti. Şimdiki fidanlar, geleceğin olgun ve meyveli ağacı olmalılar. İçtimai hayatımızın başlangıç noktası camilerimizi boş bırakmaya gelmez. Sadece sabah amazları değil bütün vakitlerde camilerde olmalıyız. Kim bilir bir vakit sonra bir camiiye de ikindi namazı sonrası çay içmeye gidebiliriz. Bu tür organizasyonları arttırarak devam ettireceğiz. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen başta İl müftülüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm paydaşlara, katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına ve evlatlarına namaz bilinci aşılamak için onları sabah namazına getiren babalara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.


Programa katılan vatandaşlar da bu tür faaliyetlerin devam etmesini dileyerek, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.