GELDİLER,İNCELEDİLER-GİTTİLER

16 Ağustos 2019 00:58

Suriye’nin kuzeyinde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında Şanlıurfa'da kurulacak Müşterek Harekat Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Milli Savunma Bakanlığı ve ABD tarafından Suriye’nin kuzeyinde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında Şanlıurfa'da kurulacak Müşterek Harekat Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.


Bu çalışmalar kapsamında ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Twitty ve beraberindeki heyet Şanlıurfa’ya geldi. Kente ulaşan heyet, buradan yoğun güvenlik önlemleri altında Akçakale İlçesine geçti ve ABD ile Türk askeri heyetlerinin görüşmeler yürüttüğü 3. Hudut Alay Komutanlığı'na giriş yaptı.


Burada yapılan görüşmelerin ardından 3. Hudut Alay Komutanlığı'ndan çıkan Twitty ve beraberindeki heyet, güvenlik önlemleri altında sınır hattına geçti. Burada incelemeler yapan heyet, daha sonra kentten ayrıldı.


Öte yandan bir süredir devam eden görüşmeler neticesinde, ‘Güvenli Bölge’ ile ilgili konularda uzlaşma sağlandığı kaydedildi.


AJANS URFA