YİNE KAPATILDI!

12 Ağustos 2019 11:18

AFAD ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Birecik-Halfeti yolu trafiğe kapatılmış, heyelan bölgesinde bulunan belli sayıda konut boşaltılarak insanların zarar görmesini engellemek için güvenlik tedbirleri alınmıştı. 

Birecik'te sahil yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle, Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, AFAD ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Birecik-Halfeti yolu trafiğe kapatılmış, heyelan bölgesinde bulunan belli sayıda konut boşaltılarak insanların zarar görmesini engellemek için güvenlik tedbirleri alınmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatıyla bahse konu yol ile ilgili proje ve ıslah çalışmaları başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşımını aksatmamak amacıyla Yukarı İncirli Mahallesi yolunda genişletme çalışması yaparak sahil yoluna alternatif yol kazandırmıştı.




Yol genişletme çalışmalarının heyelandan dolayı kapanan yoldan mağdur olan başta sürücüleri ve bölge sakinlerinin ulaşımını kolaylaştırması beklenirken, yol yeniden kapatıldı.

Açılan alternatif yolun da kapatılması ile mağdur olduklarını dile getiren turistler, yetkililere seslendi. Kelaynak Üretme Çiftliği istikametindeki yolun açılmasını isteyen bir turist, çektiği video ile şikayetini dile getirdi.




İşte, o anlar:


“Grubumuzla birlikte Kelaynak Üretme Çiftliği’ne yürüdük, şimdi dönüyoruz. Aramızda kalp, tansiyon hastası olanlar var. Göbeklitepe yılında bu önemli turistik noktasında yaşanan durumu anlatayım. Burada heyelan var, olabilir. İnsanlığın güvenliği için bu yolu kapatmışlar. Fakat sonrası buna paralele ek bir yol açmışlar. Fakat açılan yol akabinde tekrar kapatmışlar, insanlara bu eziyeti yaşatıyorlar.”


AJANS URFA