AÇANAL Bayram Mesajı Yayımladı

11 Ağustos 2019 07:42

AK Parti Urfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Vekil Açanal, mesajında şu ifadeleri kullandı:


"Tüm hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyor Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Rabbimize bağlılığımızın, sevgimizin ve ihlas ile teslimiyetimizin göstergesi olan Kurban Bayramı’nın tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.


İnsanoğlunun yaradılış gayesi sadece yiyip, içip, varlığını sürdürmek üzere gerekenlerin sürekliliğini sağlamak değildir. Bunları, yaratılmışların diğerleri de pek âlâ yapmaktadır. Öyleyse insan olarak yaratılanın görevi, insanlığa uygun olmaktır ki, bunun delili de diğerlerinden üstün ve farklı özelliklerle yaratılmış olmasıdır. 


İnsanlığa uygunluk, doğumdan ölüme kadar Rabbi tanımakla ve O’na itaatle mümkündür ki, bu da ibadettir. Rabbimizin bizi mükellef kıldığı bedenî ve mali ibadetlerden biri de kurbandır.


İnsanlık tarihinin başlangıcından beri, ilahi temelli olsun olmasın her dinde, var olan kurban geleneği bizim dinimizde, Allah’a yakın olma arzusunun göstergesi, yani gerekirse Allah için kurban olmaya hazır olduğumuzun ilanı, ruhen kemale erme çabasıdır.


Kurban, varlıklı ile yoksulu yakınlaştıran hem sadaka hem de nimettir. Maddenin mânâya feda edilmesi ile Allah’a yakınlaşmak amacı taşır ki bu, tam da insanlığa uygunluğun temelidir. 


Hep maddeden sıyrılıp mânâdan yana dönebilmek, gün bayram olmasa dahi yoksula el uzatmak temennisi; bayramın cümlemize sağlık, huzur, barış, birlik ve kardeşlik getirmesi duası; yalnızca dünyada değil ahirette de bayram yapabilmek ümidi ile Kurban Bayramımızı tekrar tebrik ediyor, kurbanlarımızın makbul olmasını diliyorum. Selam ve saygı ile."


AJANS URFA