Haliliye'de Aralıksız Denetim

08 Ağustos 2019 09:21

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ‘Haliliye’nin Hijyen ve Refahını Yükselteceğiz’ sloganıyla başlattığı gıda denetimleri hız kesmeden devam ediyor. 

Haliliye Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi gıda satışı yapan iş yerlerinde ruhsat ve hijyen denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, son olarak pastane, fırın ve şekerlemecilerde denetim yaparak eksikleri olan iş yerleri hakkında tutanak tutarak yasal işlem başlattı.


 


Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ‘Haliliye’nin Hijyen ve Refahını Yükselteceğiz’ sloganıyla başlattığı gıda denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler rutin denetimlerin yanında Kurban Bayramı öncesi fırın, pastane ve şekerlemecilerde hijyen ruhsat ve gramaj denetimleri gerçekleştirdi.  Ekipler bayram öncesi vatandaşların yoğun şekilde alışveriş yaptığı pastanelere giderek imalat ve satış yerlerinde hijyen denetimi gerçekleştirdi. Fırınlarda ise üretim ve gramaj denetimi gerçekleştirilerek uygun şartlarda üretim yapan iş yerlerine teşekkür ettiler. Hijyen kurallarına uymayan işleri tutanak tutulup gerekli uyarılar yapıldı. 


 


Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı açıklamada, “Halkın sağlığını korumak amacıyla Haliliye İlçesindeki denetimlerini ara vermeden gece ve gündüz devam ettiriyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın bayram öncesi yoğun şekilde alışveriş yaptığı pastane ve şekerlemeci gibi yerlerde denetimlerimizi sıklaştırdık. Burada hijyen koşulları sağlanmamış ise gerekli işlemleri başlattık” ifadelerini kullandılar.


 


Öte yandan ekipler vatandaşların gördükleri olumsuz durumları 444 22 63 numaralı Haliliye Beyaz Masaya bildirmelerini söyledi.