BİRECİK KÖPRÜSÜ IŞIKLANDIRILDI

26 Temmuz 2019 09:00

Yıllardır karanlık ve köhne halde gözüken Birecik köprüsüne Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’ın talimatıyla renk geldi. 

Yıllardır karanlık ve köhne halde gözüken Birecik köprüsüne Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’ın talimatıyla renk geldi.



Açılışının gerçekleştiği 1956 yılında Türkiye’nin en uzun betonarme karayolu köprüsü olan Birecik Köprüsünden her gün yüzbinlerce araç geçiş yapıyor. 


Birecik’in adeta simgesi haline gelen köprü de, Başkan Mirkelam’ın talimatıyla ışıklandırma çalışması yapıldı.



Yapılan çalışmayla birlikte Birecik köprüsü akşam saatlerinden itibaren rengarenk bir görünüme büründü. Işıkların suya yansımasıyla birlikte, sahilden köprüyü izleyenlere renk cümbüşü yaşattı. Vatandaşlar, köprünün aydınlatılmasından dolayı Başkan Mirkelam'a teşekkür etti. Öte yandan ışıklandırma çalışmaların önümüzdeki hafta tamamlanacağı öğrenildi. 



Birecik köprüsü tarihi:



FOTOĞRAFLAR: YUSUF ÖZBEY


Birecik Köprüsü, Birecik İlçesinde Fırat ırmağı üzerindeki köprü Yakın yıllara kadar Urfa-Gaziantep devlet yolu, Birecik’te kesintiye uğruyor, ırmak bu noktada kayık ve sallarla geçildikten sonra yolculuğa devam ediliyordu. 1952 yılı sonunda burada bir köprünün yapımına başlandı. 1955 yılı sonunda biten Birecik Köprüsü 720 m uzunluğunda ve 10 m genişlediğindedir. Her iki tarafında yayaların geçmesi için birer metrelik kesimler ayrılmıştır. Birecik tarafında 55’er açıklıkta 5 kemer, Gaziantep tarafında ise 26 m açıklıkta 14 bölümü vardır. Birecik köprüsü, yapıldığı tarihte Türkiye'nin en uzun betonarme karayolu köprüsü olmuştu !



MEDYAURFA.COM