Sanatçı Camiası Mezarlığı Yapılmalı

09 Temmuz 2019 11:26

URFAPRESS.NET Yazarı,Araştırmacı-Yazar Hüseyin GÜZEL: URFA KÜLTÜR SANAT CAMİASI AİLE MEZARLIĞI YAPILMALI, ŞAİR NABİ, MUKİM TAHİR’İN MEZARI URFAYA TAŞINMALIDIR. 

GÜZEL: URFA KÜLTÜR SANAT CAMİASI AİLE MEZARLIĞI YAPILMALI, ŞAİR NABİ, MUKİM TAHİR’İN MEZARI URFAYA TAŞINMALIDIR. Dedi….!


Urfa Kültür Sanat Camiası adına açıklamada bulunan  Arş/yzr. Hüseyin GÜZEL: Peygamber şairi,  Şair Nabi’nin mezarı İstanbul’da değil, doğduğu büyüdüğü peygamberler şehri Urfa’da olmalıdır. Dedi.


Şair Nabi’nin eserlerine sahip çıkıp yaşatmak, biz Urfa Kültür Sanat Camiası için sıradan bir çalışma değil, asli bir görevdir.


Okuduğu Gazeli ile Peygamberin beğenisini kazanan Şair Nabi’nin mezarının Urfa’ya naklini, Urfa Kültür Sanat Camiası olarak üstlenmiş bulunmaktayız. 


Geçtiğimiz yıllarda Avrupa söz konusu şairimizi sahiplenerek  “ŞAİR NABİ YILI” İlan etmişti. Biz asırlardır Şair Nabi’nin İstanbul’daki kabrini, memleketi olan Urfa‘ya taşıyamadık.


Urfalı Şair Nabi gibi “ Ayağında Kondura” bestesiyle Sayın İbrahim Tatlıses’in İMPARATORLUK makamına yükselmesinde ilk basamak olan Urfalı müzisyen Mukim Tahir’in Zonguldak Yenice İlçesinde kalan mezarı, doğduğu müzik şehri olan Urfa’ya taşıma çalışması Urfa Kültür Sanat Camiasınca başlanmıştır.


GÜZEL: Urfa Kültür Sanat Camiası olarak, Peygamber şairi Şair Nabi’nin mezarı peygamberler şehri Urfa’da, MUKİM TAHİR gibi müzisyenin mezarı da müzik şehri Urfa’da olmalıdır.


Bu değerler için Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanlığınca Urfa Kültür Sanat Camiası Aile Mezarlığı yapılmalıdır. Urfa kültürüne hizmet edenlerin cenazeleri, otobüs bagajında taşınmasına son verilmelidir.  Sanatçılarımızın cenaze defin işlemleri, taziye ve yol masrafları il, ilçe belediyelerince yürütülerek koruma altına alma hizmeti verilmelidir.


Yapılacak olan Urfa kültür sanat camiası aile mezarlığı bir nizam içinde sanatçıların öz geçmişleri başucunda yazılı tanıtım kitabeleriyle, dağınık olmaktan uzak sanat adamlarına has özel bir kabristana defnedilmelidir. Urfa’ya hizmet edenlere elbette hizmet edilmelidir.


GÜZEL: Şair NABİ ile Mukim TAHİR gibi büyük değerlerin mezarlarının Urfa’ya nakledileceğine, Urfa kültür sanat camiası aile mezarlığı


yapılacağına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin BEYAZGÜL’ün himaye ve destekleri öncülüğünde olacağı inancındayız.