Trambüs Askıda,Telleri Yerde Kaldı!

27 Haziran 2019 08:50

Şanlıurfalılara vadedilen Yeni Nesil Toplu Taşıma sistemi Trambüs, başka bahara kaldı.Nihat Çiftçi'nin 2017 yılında başlatarak 2018'de hizmete sunacağı trambüs projesi hala yerinde sayıyor. 

Şanlıurfalılara vadedilen Yeni Nesil Toplu Taşıma sistemi Trambüs, başka bahara kaldı. 


Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi'nin 2017 yılında başlatarak 2018'de hizmete sunacağı trambüs projesi hala yerinde sayıyor. Kentte nüfusa bağlı olarak artan araç sayısı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmaya başlanınca Çiftçi, trambüs projesi ile ulaşımı kolaylaştıracağını vadederek maliyeti 70 milyon TL'yi bulan proje için kolları sıvadı. Bozankaya A.Ş. ile yapılan anlaşma sonucu trambüs için alt yapı, direk, durak, enerji telleri için çalışmalar yapılıp tamamlandı. Bu çalışmaların maliyeti ise 35 milyon TL oldu.  Müzeler bölgesi ile Osman Bey Kampüsü'ne kadar ulaşım ağı kurulacak olan trambüs, kente test sürüşü için getirildi ve bakım için de geri götürüldü. Kente bir türlü getirilemeyen getirilse de tekrar gönderilen trambüslerin kur dalgalanmalarına takıldığı belirtildi. Dönemin başkanı Çiftçi, "Trambüsün üretimi ülkemizin ekonomik durumu nedeniyle özellikle kurun yüksek olduğu dönemde yüklenici firma tarafından geciktirildi" dedi. Teslim için ise Mayıs ayını işaret etti ancak ne trambüs geldi nede projeye devam edildi. Böylece proje askıda, telleri de yerde kaldı. Atatürk Bulvarı üzerindeki trambüs hattının tellerinin yerlerde süründüğü görüldü.


 



 


Şimdi vatandaş bu soruların yanıtını arıyor:



  • Proje Beyazgül döneminde de devam edecek mi?

  • Yoksa teller yerden toplanacak ve 35 milyon TL'lik çalışma çöpe mi gidecek?

  • Devam edecekse ne zaman tamamlanacak?


 


 


TRAMBÜS PROJESİ HAKKINDA


Ulaşımda yüzde 70 tasarruf sağlayan, aküleme sistemiyle çalışan trambüs, gürültü kirliliğini önlüyor. Tramvay sistemine göre yapılacak olan projede tek fark yerlere ray döşenmeden sistem uygulanacaktı. 4 Etap olan projenin ilk etabı 7 bin 736 metre uzunluğundaki toplu taşıma merkezinden müzeler bölgesi arası olacak; 2’nci Etabı, toplu taşıma merkezinden Karaköprü’ye, 3’ncü Etabı toplu taşıma merkezinden Eyyübiye Devlet Hastanesine ve 4’ncü Etabı ise toplu taşıma merkezinden Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsü arasında Yeni Nesil Toplu Taşıma sistemi Trambüs ile ulaşım ağı sağlanacaktı.


Özlem ÇELİK/AJANS URFA