TÜRK Milli Takımı 2-0'la Geçti

03 Haziran 2019 00:05

Milli Futbol Takımımız, kritik Fransa ve İzlanda maçlarından önce Özbekistan ile yaptığı özel karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. VİDEOLU 

A Milli Futbol Takımımız, kritik ve İzlanda maçlarından önce Özbekistan ile yaptığı özel karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli takıma galibiyeti getiren golleri Zeki Çelik kaydetti. Maçın 90.dakikasında İrfan Can Kahveci penaltı atışından yararlanamadı.



A Milli Futbol Takımımız, kritik ve İzlanda maçlarından önce Özbekistan ile yaptığı özel karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli takıma galibiyeti getiren golleri Zeki Çelik kaydetti. Maçın 90.dakikasında İrfan Can Kahveci penaltı atışından yararlanamadı.



 


Özbekistan Teknik Direktörü Hector Cuper, Türkiye'nin güçlü bir takım olduğunu, Dünya Şampiyonu Fransa'ya karşı oynamanın kolay olmayacağını belirterek, "O maça çok iyi hazırlanmanız lazım. Beklentinin yüksek olması benim için şaşırtıcı olmaz" dedi.

Özbekistan Milli Takımı, Alanya'da karşılaştığı hazırlık maçında A Milli Futbol Takımı'na 2-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cuper, kendileri açısından iyi bir maç olduğunu söyledi.





Türkiye'nin FIFA sıralamasında ilk 30 içinde olduğunu aktaran Cuper, "Türkiye güçlü bir takımdı ve bunun bilincindeydik. Olabildiğince en yüksek seviyede mücadele etmeye çalıştık. Bazı noktalarda iyi işler yaptık. Beni en çok üzen takımım adına duran toptan gol yedik. Atak hızlı şekilde gelişti, bu konuda iyi çalışmalıyız. Bunlar mücadele gerektiren maçlar, iyi takımlara karşı oynadığınız zaman kendinizi daha iyi görebiliyorsunuz. Bizim için verimli bir maç oldu. Skordan memnun değilim takımım açısından" diye konuştu.




"BASKIYI KIRMALIYIZ"

Oyuncularının iyi mücadele ettiğini dile getiren Cuper, "Yeni oyunculara zaman vermemiz gerekir. Türkiye'ye karşı oynarken baskıyı kırmamız gerekirdi. Bazen iyi başlayıp sonuçlandıramadığımız pozisyonlar oldu. Bunlar daha da iyileşecek. Baskıyı kırıp ileride pozisyonlar bulmalıyız" diye konuştu.

"FRANSA MAÇI KOLAY DEĞİL"

Türkiye'nin Fransa maçını değerlendirmesi istenen Cuper, "Böyle maçlar öncesinde beklentilerin olması gerekir. Dünya Şampiyonuna karşı oynamak kolay iş değil. Her maça beklentiyle başladığınız zaman iyi hazırlanabilirsiniz. Maç içinde değişkenler olabilir. Türkiye açısından kolay olmayacaktır. Türkiye topa sahip olan, iyi pres yapan takım, gün geçtikçe ilerleyecektir. İyi çalıştıkları zaman beklenti içinde olmanız doğal. O maça çok iyi hazırlanmanız lazım. Beklentinin yüksek olması benim için şaşırtıcı olmaz" ifadelerine yer verdi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü , "Alanya'da ve Antalya'da güzel havalandık. Şuana kadar rahattık, asıl bundan sonra cehennemin başlangıcı başlıyor. Bundan sonra savaş başlıyor" dedi.

A Milli Futbol Takımı, Alanya'da hazırlık maçında karşılaştığı Özbekistan'ı 2-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, Emre Taşdemir'e neden kızdığının sorulmasına, "Emre yetenekli bir oyuncu, uzun süredir oynamıyor. Performansı yüzde yüz olduğu zaman daha iyi olacaktır. Pozisyon bilgisi açısından hücuma yönelik iyi oynuyor, defansa yönelik eksiklikleri var. Kontrolsüz gidip gelince çok yoruldu, kramplar oluştu. Güvensizlikleri var, kramp girdikçe, kendini dışarı atmak istiyor. Devam etmesini istedim. Sonra iyi oynadı. Depar attı, ribauntta kafaya çıktı. O psikolojiyi yenmesi lazım. Onu görmek istedik. Kızmak değil de uyarı içindi. Bildiğim bir oyuncu. İdeal bir sol bek açısından yüzde yüz değil ama ofansı iyi. Performansı yükseldiği zaman daha iyi olacak. Elimizde Hasan Ali var Emre var bakacağız şartlarına" açıklamasını yaptı.

"BU OYUN TEMPOSU FRANSA İÇİN YETERLİ DEĞİL"

Yunanistan ve Özbekistan maçlarını değerlendiren Güneş, " İki maç birbirinden farklıydı. İki maçta da kazanmaya yakın bizdik, 3-4 gol atabilirdik. Özbekistan' karşısından ilk 35 dakika iyiydik ve oyuna hakimdik. Bu oyun temposu ve yapısı Fransa maçı için yeterli değil, bunu oyuncu da bende biliyorum. Oyun yapısı da farklı olacak daha iyi bir takıma karşı hem ofansif hem defansif iyi oynamalıyız. İki yönü de iyi yapmalıyız. Oyuncuların durumunu görmek açısından iyiydi. Sadece bir oyuncu üzerinden örnek vereyim. İrfan bir önceki maçta olumsuzdu, bu maçta çok iyiydi. Oyuncu yüzde yüzünü vermeli, göstermeli. Buraya seçilen oyuncuların hepsi iyi. Farkı antrenmanda göreceğiz, maçta göreceğiz. Hayalimizdeki takım olması yeterli değil, o hayalin gerçek olması için futbolcuların kendi gerçeklerini ortaya koyması gerekir. 31 oyuncu içinden bakacağız. Okay'ın durumuna bakacağız. Dışarıda kalan oyuncular kötü değildir. Biz bu kadro içinden bir 23 yapacağız. Bu karmaşayı ortadan kaldırmak istiyorum. Fizik teknik ve taktik olarak Fransa'yı kimlerle kaldırırız diye görmeye çalıştık. Emre'ye kramp girmesi eksi puan."diye konuştu.



 



İki maç yaptıklarını ve oyuncularının genel durumunu gördüğünü dile getiren Güneş, iki hazırlık maçının Fransa ve İzlanda kimleri oynatacağı düşüncesini biraz daha zenginleştirdiklerinin altını çizdi.

"ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ozan Kabak ve Cenk Tosun yerine yeni oyuncu çağıracak mısınız? Sorusuna Güneş, " İki oyuncunun bizimle olmayacağı belli. Okay'ın durumu yarın belli olacak. Elimizde oyuncular var. Alabileceğimiz iki oyuncu var, Hüseyin Türkmen ve biri Mert Güldür. O aşamaya gelmedik. Elimizdeki oyuncuların iki maçı da kaldıracağını düşünüyoruz. Biz her şeye hazırlıklı olacağız. O nedenle bekleyip göreceğiz. Çalışmaya devam edeceğiz. Her olasılığı düşünüyoruz." cevabını verdi.

"CEHENNEM BAŞLANGICI BAŞLIYOR"

Seyirciye teşekkür eden Güneş, " Sıcak havada bizi yalnız bırakmadılar. Alanya'da ilk milli maç, Özbekistan'la ilk maç. Zeki gollerini ilk defa attı. İrfan golünü ilk defa atamadı çıkarken. Yeni yönetimin ilk maçı oldu. Ömer Ali Şahiner ilk kez milli oldu. Alanya'da ve Antalya'da güzel havalandık. Şuana kadar rahattık, asıl bundan sonra cehennemin başlangıcı başlıyor. Bundan sonra savaş başlıyor. Asıl bundan sonra başlıyor. Sezonun yorgunluğunu atıp, dün akşamda moral yapmaya çalıştık. Yarın sabah idman var, öğleden sonra izin var. Ondan sonraki çalışmalar Fransa ve İzlanda maçına dönük olacak." dedi.

"FRANSA İÇİN YETERLİ DEĞİL"

Milli Takımın moralinin yerinde olduğunu vurgulayan Güneş, " 9 yeni oyuncu geldi, sakatlıklara üzüldük. Moral olarak sıkıntımız yok. Fizik olarak ne kadar taşıyacağımızı sorularını bilmiyorum. Yüksek tempoda üst seviyede kaliteli maçlar oynayacağız. Bu maçları oynayacak oyuncumuz var. Bu oyuncuların 90 dakika içinde ne yapacağını maçta göreceğiz. Antrenmanlarda bu maçta oynayan ve oynamayanlar arasında harmanlama yapıp hayalimizdeki takımı çıkarmaya çalışacağız. Konya'daki maç bu tempoda olmayacak. Her maçın ayrı motivasyonu vardır. 3 güne bir maç yapacağız. Sabırlı olacağız, işimizi yapacağız. Eksikliklerimizi görüyoruz. Geliştireceğiz, söylenenleri alıp yapıyoruz. İyi şeyler var ama bu Fransa için yeterli değil şuan." değerlendirmesinde bulundu.

MAÇTAN DAKİKALAR


7. dakikada sol kanattan gelişen atakta 'nın ara pasında ceza sahsı içinde topla buluşan 'ın şutunu kaleci son anda kornere çeldi.


11. dakikada uzun atılan pasta topla buluşan Musayev'in sağ çaprazdan sert şutu az farkla yandan auta gitti.


17. dakikada kazanılan serbest vuruşta sol kanattan İrfan Can Kahveci'nin penaltı noktası üzerine ortasında iyi yükselen Zeki Çelik'in kafa vuruşu üst direğe de çarpıp ağlara gitti. 1-0


28. dakikada kazanılan serbest vuruşta Akhmedov'un ceza sahası dışından sert şutunda top kalecide kaldı.


34. dakikada cepheden topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin önünü boşalttıktan sonra yaklaşık 25 metreden sert şutunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

56. dakikada Ömer Ali Şahiner'in ceza sahasına derinlemesine pasına iyi hareketlenen Enes Ünal'ın aşırtma vuruşu kaleciye çarparak üstten kornere gitti.

57. dakikada Oğuzhan Özyakup'un sağ kanattan ceza alanı içine ortasına Merih Demiral'ın kafa vuruşunu kaleci çıkardı. Dönen topu altı pas içinde önünde bulan Zeki Çelik sert bir vuruşla ağlara gönderdi. 2-0

68. dakikada Kenan Karaman'ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Dorukan Toköz'ün sert şutu kalecide kaldı.

74. dakikada Kenan Karaman'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin sert şutunu kaleci çıkardı.

76. dakikada Ömer Ali Şahiner'in pasında topu alan Abdülkadir Ömür'ün ceza sahası sağ çaprazından sert şutu üstten auta gitti.

79. dakikada sol kanattan Emre Taşdemir'den aldığı topla ceza alanına giren Kenan Karaman'ın şutu az farkla üstten auta çıktı.

89. dakikadan sağ kanattan aldığı topla ceza alanına kadar çalımlarla giden Abdülkadir Ömür, İsmailov tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

90. dakikada İrfan Can Kahveci'nin penaltı atışını kaleci kurtardı.



MAÇTAN NOTLAR


Hazırlık maçında Özbekistan ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile yapılan mücadeleye göre 10 değişiklikle sahada yer aldı.


Alanya'da Bahçeşehir Okulları Stadı'ndaki karşılaşmada A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Yunanistan'la 30 Mayıs'ta yapılan hazırlık maçının ilk 11'inde yer alan futbolculardan sadece Çağlar Söyüncü'yü Özbekistan karşısında 11'de görevlendirdi.


Tecrübeli teknik adam, Özbekistan karşısında ilk 11'i , Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Emre Taşdemir, Dorukhan Toköz, Efecan Karaca, Oğuzhan Özyakup, İrfan Can Kahveci, Yunus Mallı ve Enes Ünal'dan oluşturdu.
Milli takımda Uğurcan Çakır, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu kadroda yer almadı.
Ay-yıldızlı ekipte Oğuzhan Özyakup sahaya takım kaptanı olarak çıktı.


DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU MAÇTA


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye-Özbekistan milli maçını statta izledi.


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, karşılaşmayı, yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Özbekistan Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Sanat Sharipov ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu'yla beraber takip etti.


CUPER'E TÜRK MİLLİ TAKIMI FORMASI

Maçtan önce A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve A Milli Takım kaptanlarından Emre Belözoğlu, konuk milli takımın teknik direktörü Hector Cuper'e, üzerinde ismi yazılı Türk Milli Takımı forması hediye etti.

TARAFTARLARA TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Stat dışındaki etkinlik alanlarında ve stat içinde futbolseverlere Türk bayrakları dağıtıldı. Özbekistan karşılaşması öncesinde Milli Takım Taraftar Kulübü, çeşitli etkinlikler düzenledi.
Bahçeşehir Okulları Stadı önündeki alanda kurulan sahnede çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.



Kaynak:Fotomaç