URFA'lı Dağcılar SAMSUN'daydı

31 Mayıs 2019 00:12

Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (Urfadosk) sporcuları 23-25 Mayıs 2019 tarihleri arasında Samsun ili ve Kavak- Havza ilçeleri arasında gerçekleştirilen “Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 11. Anma Yürüyüşü” ne katıldılar.  

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Dağcılık İl Temsilciliği organizesinde Samsun'a hareket eden Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (Urfadosk) sporcuları  23-25 Mayıs 2019 tarihleri arasında Samsun ili ve Kavak- Havza ilçeleri arasında gerçekleştirilen  “Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 11. Anma Yürüyüşü” ne katıldılar.


Bu yıl Samsun Valiliği, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,Samsun Büyükşehir Belediyesi,Canik Belediyesi,Havza Belediyesi katkıları ve Ondokuzmayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü – Omdak  koordinasyonunda gerçekleştirilen yürüyüşe 10 farklı ilden 136 kişi katıldı. 23-25 Mayıs 2019 tarihleri arasında Samsun,Kavak ve Havza arasında gerçekleştirilen Anma Yürüyüşüne Şanlıurfa ilini temsilen Urfadosk Spor kulübünden iki sporcu  Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelerek başlattığı Milli Mücadelenin ruhunu yerinde hissederek Milli Mücadenin ilk adımının atıldığı Samsun-Havza güzergahını diğer illerden gelen dağcı ve doğaseverlerle yürüdüler. 19 Mayıs'ın 100. Yılı olması nedeniyle önemi daha da artan, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi başlangıç ruhunu ve azmini canlı tutmayı amaçlayan yürüyüş etkinliğine Samsun ili  İlkadım Ondokuzmayıs Lisesinden 80 öğrenci de katılarak üç gün boyunca güneşli,kapalı ve ara sıra yağışlı geçen havada çoşkulu anlar yaşadılar.Toplam süresi üç gün olan yürüyüş etkinliğinde ilk gece Mahmur Dağında çadırda ikinci gece Havza'da kamp kurarak çadırlarda konaklayan katılımcılar üçüncü gün Havza ilinde yapılan törene katıldılar.İki gün 60 km üstünde yürüyüş yapan katılımcılar Havza'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Mayıs 1919 yılında kaldığı evi ziyaret ederek tedavi gördüğü kaplıcayı gezdiler.Etkinliği düzenleyen  Ondokuzmayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü – Omdak başkanı Tülay Yalçıntaş Özen her yıl Milli Mücadelenin başlangıç ruhunu yerinde göstermek ve o zamanki şartlara göre yaşananları hissettirmek için  23-25 Mayıs tarihlerinde yapılan Ulusal Kurtuluş Mücadelesini Anma Yürüyüşüne bütün illerdeki gençleri ve dağcıları bekliyoruz.Bu yıl 19 Mayıs'ın 100. yılı olması nedeniyle yürüyüş etkinliğimize ilgi göstererek katılan öğrencilerimize,spor kulüplerimize,misafirlerimize ve katkılarından dolayı kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz, dedi.

Ali ÇİZMECİOĞLU/URFAPRESS.NET