Karaköprü'de Faciadan Dönüldü!

27 Mayıs 2019 00:35

Karaköprü'de,Burak Sitesi önündeki boş alanındaki kuru otlar çocuklar tarafından yakıldı ve ısınan borudan doğalgaz... 

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesinde meydana gelen olayda, doğalgaz borusundan gaz sızması oldu.


Burak Sitesi önündeki boş alanındaki kuru otlar çocuklar tarafından yakıldı ve ısınan borudan doğalgaz sızıntısı oldu. Sızmayı fark eden çevre sakinleri durumu itfaiye ve doğalgaz ekiplerine bildirdi.


Olay yerine gelen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda boruyu tamir edebildi.


Öte yandan yaşanan duruma isyan eden vatandaşlar, daha önce otların biçilmesi için belediyeye başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti. 
 




Yaşanan olayla ilgili olarak konuşan çevre sakinleri, "Acil doğalgaz ekibi ve itfaiye ekibi tarafından uzun bir uğraşsan sonra müdahele edilebildi. Bu kuruyan otların, belediye tarafından biçilmemesi durumunda daha tehlikeli yangınlara sebebiyet verebilir. Karaköprü belediye başkanına söylememize rağmen, defalarca Karaköprü beyaz masayı aramamıza ve defalarca uyarmamıza rağmen kuruyan otlar temizlenmedi" diye konuştu.


Mahalleli, sivrisineklerle ilgili de sıkıntıları olduğunu dile getirerek, "Her gün ilaçlama yapmasına rağmen otların yoğunluğu nedeniyle çok sayıda sivri sinek bulunmakta ve gece kapı pencere açamaz durumda" ifadelerine yer verdi.


AJANS URFA