CANPOLAT'tan 9 Milyonluk Tasarruf

15 Mayıs 2019 09:34

Şanlıurfalıların sık sık gündeme getirdiği ve önlem alınması konusunda şikayetlerde bulunduğu konu ile ilgili ilk adım Haliliye Belediyesinden geldi.  

Şanlıurfalıların sık sık gündeme getirdiği ve önlem alınması konusunda şikayetlerde bulunduğu konu ile ilgili ilk adım Haliliye Belediyesinden geldi. 

Belediyelere ait araçların personeller tarafından şahsi araçmış gibi kullanılması zaman zaman vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle, personellerin belediyeye ait araçlarla pikniğe ve tatile gittiği iddiası sosyal medyadan eleştirilerin ilgi odağı olmuştu.


ERDOĞAN UYARDI! İLK ADIM HALİLİYE’DEN


31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Mehmet Canpolat, aldığı oy ile Haliliye Belediye Başkanı seçildi. Göreve geldiği günden bu yana halkın isteğini dikkate alan Canpolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında yaptığı tasarruf uyarısı sonrası düğmeye bastı.
 




Vatandaştan gelen tepkileri de göz önünde bulunduran Canpolat, belediyeye ait araçlarda tasarrufa giderek ‘garajda havuz sistemi ile taksi modeli’ düzenlemesini getirdi. Bu düzenlemeye göre, belediyeye ait aracı bulunan müdür veya personeller, artık araçları evlerine götüremeyecek.

Belediyeye ait araçla kurum işini halleden çalışanlar, tekrar aracı Haliliye Garaj Amirliğine teslim edecek. 


9 MİLYONLUK TASARRUF


Araçların 3’te 1’i geri gönderilip kiralama iptal edilirken, büyük oranda tasarrufa gidildi.


Araçların geri gitmesi ile Belediye tarafından aylık yakıt ve tüm masrafları ile 150 bin TL gideri olan 20 araçla, yıllık 1 milyon 800 bin TL’lik, 5 yıllık ise 9 milyon TL’lik tasarruf sağlandı.

Haliliye Belediyesi tarafından alınan bu karar takdirle karşılanırken, vatandaşlar diğer belediyelerden de benzer adımı beklediklerini kaydetti.

AJANS URFA