ÖZKAN'DAN 15 TEMMUZ KLİBİ

11 Mayıs 2019 07:00

İstanbul'da yaşayan,ipek sesli Urfa'lı sanatçı İbrahim ÖZKAN'ın 15 Temmuz klibi. 

15 Temmuz Türk Halkının destanını anlatan yeni marşımız  yayınlandı,


15 Temmuz destanını unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.


Başta Milletimize, Kahramanlarımıza Şehitlerimize ve Gazilerimize ithaf ettiğimiz eserimiz yayınlanmıştır. Amacımız milli manevî duygularımızı diri tutmak ve 7 den 77 hatırlatmaktır. Dünyaya aziz ve necip Türk milletimin en kötü durumda dahi olsa nasıl baş edebildiği anlatmak 15 Temmuz gecesini en kötü şartlar altında kendim bizzat yaşan tecrübe eden bir vatadaşım (o gece bir omuzum çıkık sağ kolum alçıda bir şekilde meydanlarda idim çünkü haziranın son günlerinde motosiklet kazası geçirmiştim) bu çalışma ile anlatmak istediğimiz milli manevi duygularımızdır. Amacımız hangi şart olursa olsun milletimizin en kötü durumlarda dahi başarılı bir şekilde üstesinden gelebileceğini anlatmak istedik, o gece yaşadığım, hissetiğim duygu ve düşüncelerimden tutun etkilendiğim herşeyi şiirsel olarak kağıda ve müzik olarak notalara döktüm. Milyon diyeti adlı eseri ve benzerler bir kaçtane kaleme aldım asıl amacım şudur ki milletimin özgürlük şuurunu anlatmaktır.
Bir nebze olsun o günün asıl ve asil kahramanlarının hatırlansını istedim çünkü hiç bir Vatan Evladı boşuna Şehit olmadı bizler bunun canlı şahitleriyiz bu konu öyle kısaca geçiştirilecek bir konu değil ben kültür sanat insanıyım ve bunu dilimin döndüğü bir şekilde sanatım ile anlatmayı daha uygun buldum. Bu konuyu hatta daha büyük organizsyonlar ile tüm dünyaya aktarmamız gerekirken yapamıyoruz. Öncelikle kültür ve sanat silahlarımızı iyi kullanmamız gerekkir ki ne kadar etkilendiğimizi gösterebilelim diye düşünüyorum çünkü o gece yazdığımız tarih sadece kitaplara konu olmamalı veya benim bir kaç eserim ile anlatmak mümkün değil farklı kollardan anlatmak her zaman iyidir. Yetkililere yol göstermek lazım bu hususta örneğin yazdığım eserleri ancak yeni yeni hayata geçirebildim çünkü bunu yapmak maddi bir imkânlar ile mümkündür.
Halihazırda bir Türkü albümü hazırlığında olduğum için ve 15 temmuz 2 sene-i devriyesine yakın bir zamanda iki eserlik bir single çıkartma düşüncem oluştu ilk önce bunu hayata geçirmek istedim vede yetiştirememe korkusu vardı ama tam zamanında hayata geçirdim o yüzden rahatım belki ses getirmedi, belki bilinmedi, değeri ve belkide dinlenilmedi ama ben işimi hakkıyla yaptım diyebilirim çok mesai harcadım ben gercekten stüdyoda yattım kalktım bu işin dört dörtlük olması için uğraştım işime saygım ve yapacak işlerimizin kalitesi için bu gerekli eserler biter bitmez sponsor vs bakma ihtiyacı doğdu çünkü her haliyle bu gibi işler reklam ile bilinirlik kazanır eğer oda olmazsa en azından ses getirmesi husunda daha ayakları yere bassın istedim ve ilgili tüm yerlere emailler, yazılar, yazarak destek bekledim ama kimse, kurum kuruluş yada bireysel anlamda hiçbir destek hiçmi hiç kimseden üzülerek belirtiyorum göremedim. Bir kaç sevenim ve takipçim harici beğenip paylaşma harici öteye gidemedim.
Öncelikle bilinç oturmadığı için böyle bir şey yaşadım sanırım herkes neden duyarsız? En alakasız şeyleri maalesef bazen pirim alabiliyorken neden söz veripte sözünü yerine getirmeyenler dolu ortalık onuda anlamış değilim sanırım nabza göre şerbet deniyor bunu yeni yeni anlıyorum. Diğer yandan sanatın kanımca memleketimde belli bir zümreninde hakimiyeti altında olduğu gerçeğini pek fazla insan idrak edememiş maalesef halen böyle sürüyor, milli duygulardan beselen bir müzisyenin iş bulması çoğu zaman dahada zorlaşıyor ve bunu çoğu kez yaşadım ama bu beni yıldırmadı halen bu eserlerim ve gelecek türku albümüm ile çok güzel umutlar taşıyorum ve kendimce dahi olsa 15 Temmuz anısına yaptığım işi çok iyi başardığımı çok rahat söyleyebilirim. Bu mutluluğum hiçbir şey ile ölçülemez, doğru bir iş yapmanın sevinicini başka bir şey ile kıyas edemem umarım sizde benim gibi düşünursünüz ve beğenirsiniz eserin sözleri ve müziği bana tekrar tekrar o geceyi yaşatıyor. Kimse istemez tekrar yaşanmasını ama verdiği hissiyat olarak baktığımızda hisler o kadar direkt geçiyor ki insana zaten başlı başına bu zor bir süreçti ama eserin müziğinde marş vurgusu bulunmaktadır. Çünkü akıllarda kalmasını istiyoruz militarist bir ihanet olduğu için marş olmasını istedik ve eser etnik bir altyapı müziği içeriyor etnik taraf ise geçmişimizi simgeliyor ve altyapıdaki derin modernlik günümüzü yaşatan anlatan bir ivme yakalayarak yeni nesile x veya y z kuşağı diye adlandırdığımız  neslinde seveceği bir iş halini alıyor ve sözlerdeki sadelik yine onların dahi anlayacağı düzeyde olmasını sağlıyor. İyi bir müzik setinde ve arabada dinlemek gerçekten çok ayrı bir keyif veriyor insana çünkü dijital altyspısı son teknoloji kullanılarak yapıldı mixleri ve içerik olarak yeni bir sound denendi aslında teknolojik bir ses sistemi ile tam performans alabiliyorsunuz. Dinlerken biraz sesini açın ve dinleyin o manevi havayı sizde teneffüs edin tabiki kimseyi rahatsız etmeden. Biz kısaca 7 den 77 herkese ulaşmak ve kucaklamak istedik inşallah bunu layığıyla başarabilmişizdir.
Yine İnşallah 15 Temmuz Destanının unutulmamasını müzikal şekilde sağladık.


Tekrar Allah'a hamd eder yardımları bulunan, emeği geçen başta güzel türküleri ile gönüllere taht kuran Cengiz TEMEL hocama bana ve eserlere inandığı destek verdiği için  tekrar tekrar can-ü gönülden teşekkürlerimi sunarım.
Bu eserler Türk halkınındır, sizlerindir ve  sizler sevdikçe dinledikçe var olacak, var olmaya devam edecek ve yine her şeyden öte siz sevgili gönül dostlarıma en içten samimi, teşekkürlerimi bütün samimiyetimle sunuyorum. İnşallah bu hüzün, bu mutluluk, bu gurur Vatanımın ve Dünyanın her köşesine ulaşır, haklı davamızı dilerden dillere anlatır.