URFA'DA DUYGU DOLU ANLAR!

10 Mayıs 2019 13:50

Dünya Engelliler Haftası, Şanlıurfa’da anlamlı bir etkinlikle başladı. 

Dünya Engelliler Haftası, Şanlıurfa’da anlamlı bir etkinlikle başladı.




Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nın açılışı; açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Milli Eğitim müdürü Şerafettin Turan, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, İl Jandarma Alay Komutanı Eyyüp Sabri Kirişçi ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Programda yer alan engelli çocuklar, yaşıtlarıyla el ele vererek yaptıkları her biri birbirinden güzel resimleri, “Sanatta Engel Yok” adı verilen etkinlikte sergiledi. Çocuklar şenlikte sergiledikleri muhteşem koro ve müzik performansı, ritim grubu, mehteran takımı ve halk oyunları gösterisiyle davetlilerin büyük beğenisini kazandı. 




ÇOCUK YÜREĞİ ENGEL TANIMADI


Minik sanatçıların aralarında resim, ritim, mangala, el sanatları, seramik, ebru ve parmak boyamanın da olduğu 15 atölyede ürettiği eserler de konuklardan büyük ilgi gördü.

Şenlik alanının ortasında yapılan Göbeklitepe maketi ise etkinliğin en etkileyici sürprizi oldu. Minik elleri ve kocaman yürekleriyle ürettikleri eserlerle davetlilere şenlik yaşatan çocuklar, sahnedeki performanslarıyla hem izleyenlerin beğenisini kazandı hem de duygulandırdı. 




Programın sonlarına doğru 'Anne Ben Özürlü Değilim' şiirini seslendiren Haliliye Görme Engelliler Ortaokul öğrencisi Sümeyye Demir, tüm dinleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Demir'in şiiri başta annesi olmak üzere tüm katılımcılara duygusal anlar yaşatırken, büyük alkış aldı.