MİNİK İŞÇİLER YÜREK BURKTU!

04 Mayıs 2019 21:12

Şanlıurfa'da maddi durumu iyi olmayan ailelerin yaz döneminde çalışacakları Kayseri, Ankara, Konya ve Adana gibi birçok kente yolculuğu başladı. 

Şanlıurfa'da maddi durumu iyi olmayan ailelerin yaz döneminde çalışacakları Kayseri, Ankara, Konya ve Adana gibi birçok kente yolculuğu başladı. 

Her yıl binlerce aile, yevmiye karşılığında çalışmak için batı illerine mevsimlik tarım işçisi olarak göç ediyor. Eşyalarını kiraladıkları araçlarla gönderen işçiler, kendileri ise sonradan minibüslerle yola çıkıyor.


Tarım göçünün başlamasıyla birlikte çoğu aile, okula giden çocuklarını da bırakacak kimseleri olmadığı için okuldan alıp tarlada çalıştırıyor. Bu yılda çalışmak için başka illere göç edecek aileler hazırlıklara çoktan başladı. Şanlıurfa'nın birçok ilçesinde aileler, para kazanmak için yola koyulurken olan yine çocuklara oldu.

Çocuklarını da yanlarında götüren mevsimlik işçi aileler, öğrenciler daha karnelerini almadan okuldan çıkardı.

Birçok ailenin çocuğunu okuldan alması, Bozova'da eğitim veren Esra öğretmeni duygulandırdı. 

Bursalı Esra öğretmen, bazı öğrencilerinin mevsimlik işçi olarak ailesiyle gitmesini sosyal medyadan duygu yüklü paylaşımıyla dile getirdi.

 




'ZOR TUTTUM KENDİMİ'


İşte öğretmenin o sözleri:


"Mevsimlik tarım isçisi olarak giden evlatlarımdan birini bugün uğurladım. İnsanın çok sevdiği bir öğrencisini günde 12-13 saat çalışmaya göndermesi çok zor. Gözlerine bakıp ağlamamak için zor tuttum kendimi. Çocuklarınıza bu çocukları anlatın şükretmeyi öğrensinler."

(Özlem DİKMEN-ŞANLIURFA/BİHA)