YILDIZ Büyükşehir Başdanışmanı Oldu

03 Mayıs 2019 05:00

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeynel Abidin Beyazgül, kadrosunu oluşturmaya devam ediyor. 

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeynel Abidin Beyazgül, kadrosunu oluşturmaya devam ediyor.


Daha önce belediyeye bağlı birçok şirkette yönetimler değişirken, üst düzey atamalar gerçekleştirilmişti.


Bugün ise yeni bir ismin büyükşehirde göreve başlayacağı öğrenildi.


Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanının Kültür ve Turizm Başdanışmanı olarak görevlendirildi.



SELAMİ YILDIZ KİMDİR?


1965 yılında, Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa’da, lisans öğrenimini Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde (1989-1992), Yüksek Lisans öğrenimini Harran Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Halk Edebiyatı Bölümünde (1996-1998) yaptı.


Şanlıurfa Belediyesi’nde 8 yıl Kültür-Sanat Faaliyetleri Koordinatörü (1984-1991); Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korusu’nda 3 yıl notist (1991-1994); Harran Üniversitesi’nde 12 yıl Halkbilimi Öğretim Elamanı, Kültür-Sanat Faaliyetleri Koordinatörü ve idarecilik (1994-2005); Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 8 yıl Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü (2005-2013), Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosunda 4 yıl Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcı Vekili olarak görev yaptı (2013-2016). Bakanlık hizmet içi eğitimi, halk kültürü araştırmaları, Bakanlıklar ve Avrupa Fonlu Projelerde aktif çalışma ve yönetici olarak görev yaptı. Bakanlık Makamı ve Şanlıurfa Valilik Makamı onayı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kültür ve Turizm Başdanışmanı olarak görevlendirildi.


Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği, Ankara Şubesi yönetim kurulu üyeliği; Şanlıurfa İlim Yayma Cemiyeti kurucu üyeliği ve istişare kurulu üyeliği,Şanlıurfa Eğitim Kültür Sanat Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeliği görevleri devam etmektedir. Şanlıurfa-Diyarbakır Karacadağ Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliği ve Kültür Turizm Komisyon Başkanı; Şanlıurfa Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kültür Turizm Komisyonu Başkanı; MİYAR Araştırma ve Tanıtım Grubu’nda Kamuoyu Araştırmaları Koordinatörlüğü olarak görev yaptı.


Kültür, Turizm, Sosyal Araştırmalar alanında 8 telif eseri, 30 makalesi yayımlandı. Harran Dergisi ve Akademik Bakış Dergilerinde Yayın Kurulu Üyeliği ve Yayın Yönetmenliği yaptı; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak yaptığı “63’üncü Kentte 63 Yayın” çalışması ile Türkiye Yazarlar Birliği 2009 Yılı “En İyi Şehir Kitaplığı Türkiye Kurumsal Ödülü” ne layık görüldü. 32 yıllık kamu hizmetinde birçok başarı ve takdirler aldı. Selami YILDIZ, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Yayınlanan Eserleri


1) Şanlıurfa’da Enbiyâ Kıssaları, ŞURKAV Yayınları


2) Harran Dergisi Bibliyografyası, Türkiye Yazarlar Birliği Yayınları,


3) Peygamberler Diyarı Urfa, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları,


4) Kültür ve İnançlar Diyarı Şanlıurfa Belgeseli Senaryosu (6 dilde baskı), Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları,


5) Kültür ve İnançlar Diyarı Şanlıurfa (Prestij Yayın M. Sait Rızvanoğlu ile Müşterek), Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları,


6)  Kültür ve İnançlar Diyarı Şanlıurfa Rehberi (M. Sait Rızvanoğlu ile Müşterek Yayın),Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları,


7) Şanlıurfa’yı Gezelim (M. Sait Rızvanoğlu ile Müşterek Yayın), Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları,


8) Seçim 2002 Urfa. MİYAR Araştırma Yayınları


Not: 2005 yılından bu yana üstlendiği idari görevlerden dolayı yayın çalışmaları aksayarak devam etmektedir.


AJANS URFA