ÇELK;BEYAZGÜL O İŞİ ÇÖZER

20 Nisan 2019 00:55

Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Çelik, Fırat’ın Karakoyun Deresi’ne akıtılması projesiyle ilgili olarak, “Zeynel Abidin Beyazgül kardeşimiz bu işin altından çıkacak yüreğe ve kabiliyete sahip biridir” dedi. 

Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Çelik, Fırat’ın Karakoyun Deresi’ne akıtılması projesiyle ilgili olarak, “Zeynel Abidin Beyazgül kardeşimiz bu işin altından çıkacak yüreğe ve kabiliyete sahip biridir” dedi.


 


 


Şanlıurfa’ya önemli değer katacak “Fırat Nehri’nin Karakoyun Deresi’ne akıtılması” projesiyle ilgili kamuoyu oluşturmak amacıyla yaptığımız söyleşilerin ikincisini Şanlıurfa eski Belediye Başkanı İbrahim Halil Çelik’le gerçekleştirdik. Ahmet Eşref Fakıbaba ile Ahmet Bahçivan’a sorduğumuz “Fırat’ın suyunun Karakoyun Deresi’ne akıtılması projesine” ilişkin soruyu, İbrahim Halil Çelik’e de sorduk.


Karakoyun’u ıslah projesini kendisinin ihale ettiğini belirten Çelik, “Projeyi gerçekleştirecektim ama milletvekili seçilince kaldı’ dedi. Konuya ilişkin İbrahim Halil Çelik’in açıklaması şöyle:


“Şehrin ilk kanalizasyon projesini yapıp ihale eden benim. Bunlar resmî kayıtlarda vardır. Benden sonra gelenlerde devam ettirmiştir. Şimdi yeni seçilen Zeynel Abidin Beyazgül kardeşimiz de bu işin altından çıkacak yüreğe ve kabiliyete sahip biridir. Umalım ki bu hayalimizi gerçekleştirsin. Şehirler her gelen reislerle büyür ve gelişir. Her reis diğerinin rakibi değil; güzel işlerin takipçisidir. Her şey Urfa’ma hizmet içindir. Kim bir taş üstüne bir taş korsa biz ona minnet duyarız. Haydi, güzel günleri hep birlikte yaşayalım. Peygamberler şehri Şanlıurfa'ya selam olsun.”


TREN KAÇMIŞ DEĞİL


Trenin kaçmadığını ve söz konusu proje ile ilgili kaygıları bulunmadığını vurgulayan Şanlıurfa eski Belediye Başkanı ve eski milletvekili İbrahim Halil Çelik, “Bizim niyetimiz şehrimizin güzelliğidir yoksa kavga veya birilerini itham değildir. Çünkü görünen şehir kılavuz istemez. Üstüne giderseniz İnşaAllah yerini bulur ve Fırat şehirle buluşur. Bizler nasıl Karakoyun’da yüzüp, balık tuttuk ise torunlarımız da hem yüzer, hem kayıklarla gezer ve hem de balık tutarlar. Neden olmasın? İşte gönül belediyeciliği bu değil mi?” dedi.


URFAPRESS.NET-Müslüm AKTÜRK