URFA'DA JOKER OPERASYONU

16 Nisan 2019 00:26

Şanlıurfa'da joker olarak bilinen ve başkalarının yerine sınava giren kişilere yönelik operasyonda 24 kişi suçüstü yakalandı.  


Şanlıurfa'da joker olarak bilinen ve başkalarının yerine sınava giren kişilere yönelik operasyonda 24 kişi suçüstü yakalandı. Mahkemeye sevk edilen 22 sanık tutuklanırken 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.







Urfa'daki joker operasyonunda tutuklama! (GÜNCELLENDİ)




Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda joker olarak bilinen ve başkalarının yerine sınava giren kişileri mercek altına aldı. Bu konuda daha öncede başlatılan soruşturmalara dün bir yenisi daha eklendi. 14 Nisan’da yapılan Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavı (SRC)’nda joker şahısların sınava gireceği ihbarı üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı.
 




İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sınavın yapılacağı Eyyübiye Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda gerekli tedbirleri aldı. Sınav saatinde salona gelerek sıralarına oturan jokerler bir anda polisi karşısında gördü. Aynı okulda sınava giren 22 Joker ile 2 asıl olmak üzere toplam 24 kişi suçüstü yakalandı.


Yakalanan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Şanlıurfa Müracaat ve Suçüstü Savcılığı’na götürüldü. 24 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.


22 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI


Tutujkanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 24 şüpheliden 22'si tutuklanırken 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 


AJANS URFA