Meclis Başkan Vekilleri Belli Oldu

15 Nisan 2019 16:01

İlçe belediyeleri meclis toplantılarını gerçekleştirirken, Büyükşehir Belediyesi de ilk kez bugün toplandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan mecliste; meclis başkanvekili, katip ve encümen seçimi yapıldı. 

Yerel seçimlerin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ilk meclis toplantısında Ahmet Kaytan ve Serdar İzol Meclis Başkanvekili olurken, Faruk Bayuk AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütecek.







31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.


 



Aradan geçen zamanın ardından ilçe belediyeleri meclistoplantılarını gerçekleştirirken, Büyükşehir Belediyesi de ilk kez bugün toplandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan mecliste; meclis başkanvekili, katip ve encümen seçimi yapıldı.


 



'MECLİSİMİZ HAYIRLI OLSUN'


Toplantının açılış konuşmasını yapan Beyazgül, "Meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Halkın iradesi bu şekilde tevafuk etti. İnşallah hırlı hizmetler yapmaya vesile olur. Şanlıurfamız için, memleketimiz için hayırlara vesile olsun" ifadelerini kullandı.


Beyazgül'ün konuşmasının ardından toplantı da ilk olarak yoklama alındı. 1 büyükşehir belediye başkanı, 13 ilçe başkanı, 71 meclis üyesi olmak üzere toplam 85 üyenin katılım gösterdiği mecliste daha sonra oylamaya geçildi.


 


 


Kapalı olarak yapılan oylamada oy çokluğuyla Meclis Başkanvekilliği görevine 75 oy alarak Ahmet Kaytan getirildi. En fazla oyu alan bir diğer isim Serdar İzol ise 68 oy ile Meclis 2. Başkanvekili olarak seçildi.


Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi seçimlerinde de Büyükşehir Meclis Üyesi Faruk Bayuk 59 oy, Serdar Şenlikoğlu 61 oy, Kamil Nazım Kankılıç 61 oy, İzzet Özağaçhanlı 57 oy ve Mehmet Kete 61 oy ile Büyükşehir Belediyesi Encümen üyesi oldu.


 



Meclisin en genç üyesi olan Salih Saraç ve Leyla Yavuzer'in geçici divan katipliği yaptığı mecliste yapılan oylama sonucu Büyükşehir Belediye Meclis Divan Kâtipliğine ise 66 oy ile Ahmet Haşim İnan ve 61 oy ile İmam Fidanoğlu getirildi. Yedek Divan Katipliğine de 64 Oy ile Mehmet Aydoğan ve 61 oy ile Adil Çiçek seçildi.


Öte yandan, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini de Faruk Bayuk yürütecek.


 


Özlem DİKMEN-Mustafa PAYIK/AJANS URFA