"GÖBEKLİTEPE'yi Merkeze Aldık"

21 Mart 2019 00:05

Turizm Bakanından açıklama geldi. 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa'nın önemli tarihi değeri olan Göbeklitepe konusunda çalışmalar yapılacağını belirterek, "Göbeklitepe'yi 2019 tanıtım stratejilerimizin merkezine aldık" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldığı bir TV programında gündeme ve turizme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yılla birlikte tanıtım stratejilerinde değişikliğe gittiklerini açıklayana Bakan Ersoy, "Bu yıldan itibaren tanıtım stratejilerinde değişikliğe gitmek istiyoruz. Türkiye’yi rakipsiz yapan tarihi, kültürü, arkeolojik ve gastronomi özelliklerimizle, tanıtımda ayrışmak istiyoruz. Yeni politikalarımızda buna konsantre olduk" ifadelerini kullandı.

Tanıtım stratejileri konusunda Göbeklitepe'yi merkeze aldıklarını söyleyen Bakan Ersoy, "Göbeklitepe'nin güzel bir avantajı var. Tarihin sıfır noktası. Sloganı çok başarılı. Daha kazılar çevresi devam ediyor. Baktığınız zaman eksi 13 binli yıllara kadar gidebileceği öngörülüyor. Bütün tarihçiler şimdi öngörüleri baştan yazacaklar. Bütün tarihe bakış açısını değiştiriyor. Göbeklitepe'yi 2019 tanıtım stratejilerimizin merkezine aldık" diyerek bölgenin önemine dikkat çekti.

AJANS URFA