BAKANA HERŞEYİ ANLATTILAR

21 Mart 2019 00:22

Bakanı Bekir Pakdemirli, il binasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Bahattin Yıldız, milletvekilleri, belediye başkanları, belediye başkan adayları ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, il binasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, milletvekilleri, belediye başkanları, belediye başkan adayları ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.


AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız partisinin il binasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldız, Şanlıurfa'nın tarımsal sorunlarını dile getirip, sorunlara gösterdiği ilgi için teşekkür etti.

İl Başkanı Yıldız, “Sayın Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığımızda teşkilatımızı ve ak sevdalılarımızı ziyaret ediyor. 31 Mart’ta milletimizin zaferi ak destanı, milletimizin desteğiyle tekrar yazacağız inşallah” dedi.

Şanlıurfalı çiftçilerin sorunlarını da Bakan Pakdemirli’ye aktaran Yıldız, şu maddeleri sıraladı:

1- Tarımsal sulanabilir arazilerin artırılması.
2- Cazibeli sulama alanlarda fiyat artışının %100 artırılmasına karşı tepkiler çok bunun yeniden değerlendirilmesi.
3- Tarımsal girdi ücretlerinin son zamanlarda büyük artışı çiftçimizi zor duruma koymuştur. Özellikle gübre, mazot, zirai ilaç ve zirai aletlerdeki ÖTV ve KDV’ lerin sıfırlanması.
4- Tarımsal sulamada kullanılan enerji fiyatlarının yüksek olması çiftçiyi zor duruma koymaktadır.
5- Basınçlı sulama ekipmanlarına verilen hibe desteğinden faydalanma koşullarını daha iyi hale getirmek. En büyük engel olan müştereklerden muvafakat alınması durumunu kaydırmak gerekiyor. Farklı parsellerde tüm arazi değerlendirilmeli.
6- Çiftçimizin SGK’dan faydalandığı tarım bağkurunun prim miktarının çok yüksek olması çiftçiyi zor duruma koymaktadır. Ve ödemelerin aylık değil yılda bir ya da altı ayda bir yapılması.
7- Toplulaştırma bölgede halen tamamlanamamıştır. Bu anlamda kapsamlı bir çalışma yapılıp biran önce toplulaştırmanın bitirilmesi.
8- Seracılığın geliştirilmesi.
9- Hayvancılığın geliştirilmesi konusunda küçük bazlı projelerin hayata geçirilmesi üretimin artırılması için aile bazı küçük işletmelere hibe ve kredi desteğinin sağlanması.
10- Şanlıurfa pamuk üretiminin en çok yapıldığı ildir. Aynı parseli pamuk ekme 5 yıla çıkarılması pamuk üretiminin azalmaması açısından çok önemli. Ayrıca aynı parsel içinde farklı alanların ekilmesinde bu kuralın uygulanmaması.
11- Dicle elektriğin çiftçinin faydalandığı tüm desteklemelere bloke kaymasını engellemek için desteklemeler Ziraat Bankasına yatırılırken adlandırılması, hububat ve yağlı bitkiler dışındaki desteklemelerin bloke uygulanmaması için tedbir alınması.

İl Başkanı Yıldız tarafından dile getirilen sorunları dinleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'de “Şanlıurfalı çiftçilerimizin sorunlarını çözeceğiz. Bu konuda müsterih olun” dedi. Bakan Pakdemirli, “AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığımızı ziyaret ederek İl Başkanımız Bahattin Yıldız ve teşkilat mensuplarımızla buluştuk. Gönülden çalışan, fedakâr bir teşkilatımız var. İnşallah onların emekleriyle gönül belediyeciliği kazanacak, Şanlıurfa kazanacak” diyerek sözlerine son verdi.