Urfa'ya Uçak Seferleri Arttırıldı

18 Mart 2019 00:39

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hakan Çelik'in CNN Türk'te hazırladığı Hafta Sonu Programı'na katıldı. 
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hakan Çelik'in CNN Türk'te hazırladığı Hafta Sonu Programı'na katıldı.

Programda THY'ye yönelik önemli açıklamalarda bulunan Aycı, Şanlıurfa'da son günlerde gündem konusu olan uçak seferlerine ilişkin de müjdeyi verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesi nedeniyle Şanlıurfa'ya ek uçuşların konulacağını ve yeni seferlerin başlayacağını duyuran Aycı, "Bu yıl Göbeklitepe Yılı, bu nedenle Şanlıurfa’dan İstanbul’da haftada üç ilave uçuş daha koyuyoruz. İzmir-Şanlıurfa uçuşlarını da başlayacağız. İzmir-Adıyaman hattını açacağız, Şanlıurfa’yı da Antalya’ya bağlayacağız. Çanakkale-İstanbul seferlerini 15 Mart’ta başlattık. Zonguldak’ı İstanbul’a bağlayacağız. Geçen hafta Siirt’ti başlattık. Gaziantep ve diğer ihracat şehirleri başta olmak üzere birer ilave frekans koyduk. Uçak sayımız arttıkça bu şehirlerin bağlantı kalitesini daha da iyileştireceğiz" ifadelerini kullandı.



Aycı'nın bu açıklamasının ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'den cevap gecikmedi. Sosyal medya hesabından Aycı'ya teşekkürlerini ileten Erin, "THY Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İlker Aycı’ya Şanlıurfa’mız adına teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

Özlem DİKMEN/AJANS URFA