SPOR SALONU TIKLIM TIKLIM DOLDU

08 Mart 2019 23:00

Ak Parti genel merkez kadın kolları başkanlığınca düzenlenen Dünya kadınlar günü buluşması konserleri Urfa'da başladı. Konserden sonra Erdoğan programa katıldı. 
Ak Parti genel merkez kadın kolları başkanlığınca düzenlenen Dünya kadınlar günü buluşması konserler başladı. Konserden sonra Erdoğan programa katıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Dünya kadınlar günü etkinliği GAP Kapalı spor salonunda başladı. Muazzez Ersoy konseri ile başlayan etkinliğe Urfalı kadınların ilgisi büyük oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen 'Aynı Gök Kubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 'Aynı Gök Kubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye 8 Mart Dünya kadınlar Günü Buluşması'na katıldı. Burada kadınlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde kadınların meselelerinin çözümü daima önceliklerimin ilk sırasında yer almıştır. Cumhurbaşkanlığı dönemimizde de aynı hassasiyetle hareket ettik.

Bugün AK Parti Türkiye'nin en büyük ve en etkili kadın kolları teşkilatına sahip partisi haline gelmişse işte bu çabalar sayesinde gelmiştir. Yaklaşık 40 yıldır her mücadelemde yanımda olan her başarımda katkıları bulunan tüm hanım kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

En başta merhum annem ile eşim ve kızlarım olmak üzere aile hayatımdaki hanımlar daima en büyük motivasyon ve ilham, en büyük destekçim olmuşlardır. Hani hep kadın eli değmesi diyoruz ya, Tayyip Erdoğan da iste bu kadın ellerinin değmesi sayesinde bu günlere gelmiştir" dedi. "Bu topraklara vatanımız diye sarılabiliyorsak bunda kadınlarımızın çok önemli rolü vardır" Bu topraklara vatan diye sarılmada kadının büyük rolü olduğunu söyleyen Erdoğan, "Değerli hanımefendiler Anadolu demek Anadolu kadını demektir. Çünkü Anadolu kadını tıpkı bu topraklar gibi çilekeştir, kurucudur, yapıcıdır. Hep ayakta kalandır. Eğer bu topraklara vatanımız diye sarılabiliyorsak bunda kadınlarımızın çok önemli rolü vardır.

Her zor dönemde evinin, ocağının bacasını tüttürmeye devam eden, çocuklarını yetiştiren, dişini tırnağına takarak üreten, umudumuzu hep taze tutmamızı sağlayan işte kadınlardır. Hayat bize kadınların zorluklar karşısında erkeklerden daha güçlü olabileceğini gösteriyor. Size çok ilginç bir şey söyleyeceğim tarhana sözü dar haneden geliyor. Meşhur ezogelin çorbası da aynı mahareti işaret ediyor. Bunlar kadınlarımızın yokluk içinde pratik zekalarıyla ortaya çıkarttıkları çözümlerdir.

Şartlar ne olursa olsun kadın ailesi için o tencereyi mutlaka kaynatması gerektiğini bilir ve ona göre de hareket eder. Gerektiğinde kan kusar ama kızılcık şerbeti içtim diyerek ailesini korur, bir arada tutar. Eskiden Osmanlı kadını diye bir deyim vardı. Dirayeti ile bilgisi ile yönetme ve çözüm bulma kabiliyeti ile ailesinin lokomotifi olan kadınlar için bu deyim kullanılırdı. Afrika atasözü aslanlar kendi tarihçilerine sahip olana dek av hikayeleri hep avcıyı yüceltecektir der" diye konuştu.



URFASTAR