Milletvekili AÇANAL Devreye Girdi

08 Mart 2019 18:34

Milletvekili AÇANAL devreye girdi,10-15 güne kadar geliyor..Dün, Ajansurfa’da ‘Urfa’nın kabusu geri döndü’ başlığıyla verilen haberin ardından... 
‘Urfa’nın kabusu geri döndü’ başlığıyla verilen şark çıbanı vakalarının Şanlıurfa’da yeniden artış gösterdiğine ilişkin haberin ardından devreye giren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, ilacın 10-15 gün içerisinde hastalara ulaşacağını kaydetti.



Dün, Ajansurfa’da ‘Urfa’nın kabusu geri döndü’ başlığıyla verilen şark çıbanı vakalarının Şanlıurfa’da yeniden artış gösterdiğine ilişkin haberin ardından devreye giren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, ilacın 10-15 gün içerisinde hastalara ulaşacağını kaydetti.

İlacın farklı şehirlerde de hiç kalmadığına dikkat çeken Vekil Açanal durumun aciliyetini ilgili birimlere aktardıklarını söyledi. Açanal, “Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Zoonotik ve Vektörel Hastalıklar Daire Başkanlığı ilacın yurda geldiğini etken madde analizlerinin yapılma aşamasına geçileceğini söyledi. Farklı şehirlerde de hiç kalmadığı için takviye edilemediğini bu kontrol sonrası ilk olarak Şanlıurfa ya sevk edileceğini ilettiler. Biz bunun hızlandırılmasını söyledik. Ardından bu analizin yapılacağı birimin bağlı olduğu TİTCK başkanı ile bir görüşme yaptık. Ona da aciliyeti izah edip hızlandırmasını istedik. Hemen ilgileneceğini belirttiler. Buna göre 10-15 güne kadar ilacı yetiştirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.



AJANS URFA