"HOŞ GELDİNİZ SN.ERKUŞ.."

02 Mart 2019 02:00

URFAPRESS.NET yazarı Ali ÇİZMECİOĞLU yazdı.İşte o köşe yazısı:Op.Dr.Emre ERKUŞ hocamız geldi ve oturdu.  
Son günlerde Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü makamına kim oturacak,kim hizmete devam edecek,kimler istekli ve baskılı derken,git-gellerden sonra makama Op.Dr.Emre ERKUŞ hocamız geldi ve oturdu.

Sekiz yıldır Urfa'daki sağlık sektörünün içinde bulunan,bürokrasi ve kendi alanında önemli deneyimleri olan yeni Sağlık Müdürü Op.Dr.Emre ERKUŞ'un Urfa'ya çok şey vereceğinden son derece eminim.

Sadece kendimle ve Urfa'nın en önemli sorunlarından biri olan kanser taramada ve birçok hastalıkta büyük önem arzeden PET/CT cihazından bahsedeyim..

Yaşadığım amansız hastalıkla mücadele ederken sık sık PET/CT çekilmesi gerekiyordu.Ama Urfa gibi 2 milyonluk bir kentte bu cihaz yoktu.Sosyal medyadan arzu,istek,feryadımı birilerine duyurayım,hem ben,hem Urfa halkı hemde çevre illerdeki hastalar büyük çileden kurtulsun,hastalar il dışına aylarca gidip gelmesin diye feryad ettim.

Ertesi günü ise Pazar ve bir tatil günüydü,telefonum çaldı telefonun diğer ucunda tanımadığım bir ses vardı..!

Burun efendim dedim ve telefonun diğer ucundaki insan "Ali Bey,ben Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Emre Erkuş,dedi.

Şaşırmıştım..

Bana söylediklerini aynen aktarıyorum:Ali Bey,biz bu çalışmayı birkaç önceden başlatmıştık.Aldığımız fiyatlardan bazıları yüksek gelmiş,daha onrada alımdan sonra teknik hizmetleri sağlıklı alacak bir cihaz olmalı aynı zamanda hastanemize yüksek fiyatla mal olmamal diye süreci devam ettiriyoruz,engeç 3 ay içinde bu PET/CT cihazımız devreye girecek,halkımız,hastalarımız,fakir fukaramız artık mağdur olmayacak,bizler de mutlu olacağız.Dedi.

O günden sonra birçok dost,arkadaş ve sağlık camiasından Emre Erkuş Hocamla alakalı,kendisini daha iyi tanımak adına bilgiler almıştım.

Ortaya çıkan tablonun tamamı güzel ve olumluydu.Hatta Başhekimlikten ayrıldıktan sonra Emre Hocam nerede diye merak edip bilgiler aldım.

Ne yazık ki son 1 haftada yaşananlar beni bir Urfa'lı olarak çok üzdü.Buradan işin politik yönüne girmek istemiyorum ama bir Milletvekilinin "müdürler Urfa'lı olursa daha iyi olur" gibi hiç de hoş olmayan bir açıklaması oldu ve bu açıklama beni üzdü.

Ben de müdürlerin Urfa'lı olmasını isterim.Ama işin ehli değilse,yetersiz ise neden illaki Urfa'lı olsun..?


Yıllarca Urfa'lı kardeşlerimiz de bu görevi yaptılar..İyi yapan da oldu yapamayan da oldu..Böyle bir görüş bizleri yanlış yerlere götürür..

Sanki Urfa'da Urfa'lı olayan Müdür veya üst düzey memur yokmuş gibi bu konuyu bu hale taşımak Urfa'mıza zarar verir..

Neyse...Bunları artık bir tarafa bırakalım,deneyimli Doktor ve yönetici olan Sn.Op.Dr.Emre ERKUŞ'a başarılar dileyelim.Çünkü Urfa'ya vereceği çok şeylerin olduğuna inanıyorum.Özellikle biz Urfa halkı desteğimizi verirsek Emre Hoca farkını farkettirecektir.Buna yürekten inanıyorum,BUNA İNANIYORUM.

Hoş geldiniz Sn.ERKUŞ..Yolunuz açık olsun..


Bu arada Sn.ERKUŞ'un CV'sine bakalım..

İşte OP.DR.EMRE ERKUŞ:


EMRE ERKUŞ KİMDİR?

M.Emre Erkuş 1979 yılında Ankarada doğdu. 2006 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini dereceyle bitirdi. 2011 yılında Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine Mecburi Hizmetini yerine getirmek için Kardiyoloji uzmanı olarak atandı. 2013 yılında mecburi hizmetini bitirdikten bir süre sonra Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2015 yılında Yrd.Doçent, 2017 yılında Doçent olan Dr. Emre ERKUŞ, 2016-2018 arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcılığı ve 2017-2018 arasında Şanlıurfa Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi başhekimliği görevi yapmıştır. Şanlıurfada bulunduğu 2011 yılından beri hem yerel hem de ulusal sivil toplum kuruluşlarında gönüllü ve üye olarak hizmetlerini sürdürmektedir.

2013 yılında Şanlıurfa Tabip Odası tarafından "Hasta ve Yakınlarıyla En İyi İletişim Ödülü"ne layık görülen Erkuş, üst düzey akademik İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.