Muhalefet Küskünleri Bekliyor!

20 Şubat 2019 14:04

31 Mart Yerel Seçimlerine girmek üzere partiler dün aday listelerini seçim kuruluna sundu. Herkesin gözü AK Parti listelerindeydi.  
Şanlıurfa’da AK Parti’nin güçlü bir “Çatı Hareketi” gibi bir rakibi var. Bu hareketin içerisinde yer alan Saadet Partisi, HDP ve Demokrat Parti meclis üye listesine giremeyen AK Parti’lileri itiraz sürecinde listelerine eklemek üzere çalışma yapıyor.


31 Mart Yerel Seçimlerine girmek üzere partiler dün aday listelerini seçim kuruluna sundu. Herkesin gözü AK Parti listelerindeydi. Özellikle son 4 gündür çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde olan AK Parti listelerini bir bir açıklamasa da kamuoyundan gizlemedi ve listelerini herkesle paylaştı. Ancak Şanlıurfa’da AK Parti’nin güçlü rakibi olan “çatı” diye tabir edilen oluşum adı altında toplanan Saadet Partisi, Halkların Demokrat Partisi (HDP) ve Demokrat Parti başta olmak üzere geri kalan siyasi partilerin belediye başkan adayları, seçim kuruluna sundukları listeleri sır gibi saklıyor. Bunun sebebi ise 5 günlük itiraz sürecinde AK Parti’den ayrılanların listelerine girebileceği yönünde beklentilerinin olması.



ŞİMDİ ATAK SIRASI MUHALEFETTE

Muhalefet adaylarının kamuoyunda tanınırlığı olunan ve oy alma kapasitesine sahip isimlere teklif götürdüğü biliniyordu. Bu isimlerin çoğu AK Parti’de kalmayı tercih ettiği için gelen teklifleri kabul etmedi. Şimdi muhalefet adayları ikinci atağı yaparak, listeye alınmayan güçlü isimlere tekrar teklif götürmeye hazırlanıyor. Bu durum karşısında AK Parti’nin de boş durmayıp listelerde küçük de olsa değişikliğe gideceği tahmin ediliyor.



EN BÜYÜK RAHATSIZLIK KARAKÖPRÜ’DE

Muhalefetin merkez ilçe adayları arasında kuşkusuz en güçlü belediye başkan adayı Saadet’ten aday gösterilen Essum Saatçi Aslan… Buna karşın AK Parti’nin en çok tartışılan listesi de Karaköprü üzerinden oldu. Mevcut başkanla yola çıkmanın dezavantajının yanı sıra milletvekili müdahalesinin de en çok olduğu yine Karaköprü. Bardağı taşıran son damla ise AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy’un istifası oldu. Tüm bu gelişmeler ve 5 gün içerisinde yapılacak hamleler bir anlamda Karaköprü’de kimin zafere gideceğini belirleyecek.

Mustafa ARISÜT/HABER ANALİZ/AJANS URFA