GÖBEKLİTEPE EUROYA BASILDI

17 Şubat 2019 00:19

Şanlıurfa'nın en önemli kültür değerlerinden biri olan Göbeklitepe, "0eurobanknotes" tarafından Euro'nun üzerine basıldı.  
Şanlıurfa'nın en önemli kültür değerlerinden biri olan Göbeklitepe, "0eurobanknotes" adlı site tarafından Euro'nun üzerine basıldı. Basılan sıfır Euro'lar hatıra parası olarak satışa çıkarılıyor.


Göbeklitepe 12 bin yıllık geçmişi ile dünyanın tarihi seyrini değiştiren esrarengiz noktalardan biri. Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesinde bulunan bu eşsiz bölge insanlık tarihi için büyük önem taşırken, 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesiyle bölgeye olan ilgi de giderek arttı.

Dünyanın her yerinden ziyaretçiler Göbeklitepe'ye gelmeye başlarken, "0eurobanknotes" adlı bir site ise Şanlıurfa'nın bu özel değerini Euro'nun üzerine bastı.



Sıfır Euro'lar hazırlayan site, bu paraları "hatıra parası" olarak satışa çıkarıyor. Hazırlanan Euro'nun üzerine Göbeklitepe'deki stellerin yanı sıra Balıklıgöl Heykeli de basıldı ve sitede satışa çıkarıldı. Hollanda'da yayın yapan sitenin İstanbul Kapalı Çarşı'da da bir şubesi bulunuyor.


Öte yandan site, Göbeklitepe'nin yanı sıra Atatürk, Çanakkale, Fatih Sultan Mehmet ve Kapalı Çarşı'yı da hatıra paraların üzerine basarak satıyor.



Mustafa PAYIK/AJANS URFA