EKİNCİ'DEN SERT CEVAP GELDİ

10 Şubat 2019 19:00

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'den... 



Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye hakkında yüklü ihale iddialarıyla ilgili yasal sürecin yürütüleceğini belirterek iddialara sert yanıt verdi.


Söylemleri "Çirkin kampanya " olarak yorumlayan Ekinci, "Ayak takımının iftiraları bizi yolumuzdan alıkoymadı alıkoymayacak da" dedi. Ekinci ayrıca Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam" şiirini de paylaşarak göndermelerde bulundu.


Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'den ihale iddialarına yanıt geldi.

Belediye hakkında kilitli parke ve benzeri işler için yüklü ihaleye çıkıldığı, çıkılacağı şeklinde ifadeler kullanılanların kasıtlı bir şekilde olumsuz algı oluşturma amaçlı çirkin bir kampanya yürüttüklerini belirten Ekinci, yasal süreç başlatılacağını duyurarak "Seçim sürecinde rutin ve devam eden iş ve işlemler dışında herhangi bir çalışmamız yoktur. Yalan, yanlış ve itibarsızlaştırma amaçlı söylem ve ifadeler ile ilgili gerekli hukuki sürecin daha önce olduğu gibi aynen yürütüleceği bilinmelidir" dedi.



"ONLAR DEDİKODU ÜRETTİ, BİZ PROJE"

5 yılda yaptığı hizmetleri kamuoyu ile detaylı bir şekilde paylaşacağını açıklayan Ekinci, "Tüm olumsuz algı oluşturma amaçlı çalışmalara rağmen gerek fiziki gerekse sosyal projeler konusunda sayı ve nitelik açısından 5 yılda Eyyübiyeli her kesime imkanlar ölçüsünde sayısız hizmetlerde bulunduk. Yakın bir zamanda bunların detayını kamuoyuna açıklayacağım. Hizmet süremizde şahsım olarak birileri dedikodu üretirken biz proje ürettik. Birileri karalarken biz önümüze baktık. Birileri birilerine tabi olup eğilirken biz halkımızdan aldığımız güçle dimdik durduk. Bizim için asıl olan şahıslara değil halkımıza hizmet etmek" ifadelerini kullandı.

İddialarda bulunanlara "ayak takımı" diyerek sert söylemle karşılık veren Ekinci son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Ayak takımının iftiraları bizi yolumuzdan alıkoymadı alıkoymayacak da. Her şeyin muhasebeleştirileceği zaman elbet gelecektir. Mevlana ‘nın dediği gibi 'Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır'. Lezzet almaya bakın..."



"ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM" ŞİİRİ İLE GÖNDERME

Öte yandan Ekinci'nin iddia açıklamalarından önce paylaştığı Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam" şiiri ile göndermelerde bulunduğu görüldü.

İşte Ersoy'un o şiiri:

“Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!.. - Boğamazsın ki! - Hiç olmazsa yanımdan koğarım. Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam; Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle, Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle! YUMUŞAK BAŞLI İSEM, KİM DEDİ UYSAL KOYUNUM? KESİLİR BELKİ, FAKAT ÇEKMEYE GELMEZ BOYUNUM! Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?"

AJANS URFA