Divanyolu'nda Cepheler Tek Tip

09 Şubat 2019 00:21

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan tarihi Divanyolu’ndaki dış cephe iyileştirme çalışmalarının açılışı töreni gerçekleştirildi. 500’e yakın iş yeri ve binada gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında boya, tente, tabela ve camekânlarda tek ti 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan tarihi Divanyolu’ndaki dış cephe iyileştirme çalışmalarının açılışı töreni gerçekleştirildi. 500’e yakın iş yeri ve binada gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında boya, tente, tabela ve camekânlarda tek tip sisteme geçirildi.


Divanyolu Caddesinde gerçekleştirilen açılış törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi üst yönetim kadrosu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda bölge esnafı katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak Kalkan Mahallesinde, Haleplibahçe Bölgesinde, Beykapısı Mahallesinde, Kızılkoyun Mağalarında, Kale Eteği çevresinde ve ilçelerde de Birecik, Viranşehir ve Siverek'te dış cephe çalışmalar yapmıştı.



"DIŞ CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINI İLÇELERE DE TAŞIDIK"





Açılış programında bir açıklamada bulunan Çiftçi, “Tarihi kent olarak Şanlıurfa’mızda başlatmış olduğumuz çarşılarımızdaki cephe düzenleme çalışmaları Büyükşehir Belediyesi olarak esnaflarımıza ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Şehrimize gelen turistler noktasında çarşılarımıza girdiği zaman düzenli ve nizamlı olma noktasında görselliği ön planda tutulan bir çalışma oldu. Şanlıurfa merkezde gerek Divanyolu, Haşimiye Meydanı ve Asfalt yol caddesindeki dış cephe iyileştirme çalışmalarımız bitti, esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak cephe iyileştirme çalışmalarını sadece kent merkezinde yapmayarak Siverek, Viranşehir ve Birecik ilçelerimizin çarşılarına da götürdük. Diğer ilçelerimizde de projelendirme ve uygulama işlemleri içinde çalışıyoruz. İşyerlerimizin tentelerinden, ahşap camekânlarından klimaların düzenlenmesine kadar bu çalışmaları yaptık. Şehir estetiği anlamında 6.5 Milyon liralık yatırımı bu 4 ilçemize yaptık. Bundan sonra Belediyelerimiz inanıyoruz ki kent estetiği bakımından elinden gelen tüm çabayı sergileyeceklerdir” dedi.

Çiftçi programın ardından bölge esnafını ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu.