CEVHERİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

08 Şubat 2019 15:05

Adı günlerdir ‘Şanlıurfa'da çatı adayı olacak’ denilen Sabahattin Cevheri, aday olduğunu nihayet açıkladı. 'HANGİ PARTİDEN GİRECEĞİMİ 90+2'DE SÖYLEYECEĞİM' 
Adı günlerdir ‘Şanlıurfa'da çatı adayı olacak’ denilen Sabahattin Cevheri, aday olduğunu nihayet açıkladı.


Cevheri, "Urfa'da kim yaşıyorsa, hepsinin belediye başkanı olarak hepsinden oy istiyorum. Bende çatı diye bir şey yok. Ben herkesin adayıyım herkesten oy istiyorum, sadece Urfa'nın adayıyım. Hangi partiden gireceğimi 90+2 de söyleyeceğim. Yapabileceğime inanıyorsanız oylarınıza talibim" dedi.
31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, Şanlıurfa’da siyasetin nabzı bir an olsun düşmüyor. Uzun süredir 'Çatı Adayı' olarak gündemde olan Sabahattin Cevheri, ilk kez kameralar karşısına geçti.







'HANGİ PARTİDEN GİRECEĞİMİ 90+2'DE SÖYLEYECEĞİM'

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Cevheri, çatı adayı değil Şanlıurfa'nın adayı olduğunu vurgulayarak, "Urfa'da kim yaşıyorsa, hepsinin belediye başkanı olarak hepsinden oy istiyorum. İstifa ettiğim günden bu yana hiçbir şekilde siyasetle uğraşmadım. Zeynel Bey pırıl pırıl bir insan, seçimleri germenin hiçbir anlamı yok. Şanlıurfa'nın yüzde 60-70'inin gecekondu olduğunu, her tarafında problemli olduğunu, ekonomik olarak iyi olmadığını bildiğim halde, Urfalılar güvenerek seçimden sonrada olsa bu cenazeyi hep beraber kaldıralım noktasında biz yola çıktım. Bende çatı diye bir şey yok. Ben herkesin adayıyım herkesten oy istiyorum, sadece Urfa'nın adayıyım. Ben sadece 2 milyon nüfuslu Urfa'ya hamallık yapmaya geldim, destek olursanız el birliğiyle hizmet edeceğim. Hangi partiden gireceğimi 90+2 de söyleyeceğim. Yapabileceğime inanıyorsanız oylarınıza talibim" sözlerine yer verdi.







'URFA'YI BİR YERLERE TAŞIYACAĞIZ'

Şanlıurfa'nın turizmine ve tarımına katkı sunacağını kaydeden Cevheri, "Turizm, tarım çok öneli ama bu değerleri el birliğiyle bir noktaya getirip, Urfa'yı daha güzel, yaşanabilir yapmalıyız. Urfaspor'u layık olduğu yere çıkarırsak, reklam konusunda istediğimizi alırız. Siyasi görüşümüzü bir kenara indirdik Urfa için varız. Hiçbir beklentimizi yok, hesap yok, sadece Urfa var. Uygun görürseniz, Urfa'yı bir yerlere taşımak için talipliyim" ifadelerini kullandı.



'BENDE 3-5 PROJE VAR'

Yapacağı projelerden bahseden Cevheri, " Bende 486 proje yok, bende 3-5 proje var. 70 kilometre gelmiş 3 tane deremiz var. Onlara yakışır bir şekilde projelendirip, suyu bırakacağız. Yakışır bir imar olacak. Askeriyenin yerini millet parkı yapacağız. Şehirler tepeleriyle güzeldir" diye konuştu.







'HERKESE GİDECEK YÜZÜM VAR'

Seçim çalışmalarına bu hafta başlayacağını duyuran Cevheri, "Bugün açıklama yaptım, ilk bir hafta merkez ilçelerini dolaşacağım. Urfa'nın şartlarına uygun şekilde çalışma yapacağım. Daha sonra bütün ilçelere gideceğim çünkü gidebilecek yüzümü var. Herkese gidip kendimizi ifade edip, oy isteyeceğiz" açıklamasında bulundu.



'URFASPOR BENİM KALBİMDE'

Şanlıurfaspor'a destek olacağını, kentin turizmine katkı sağlayacağını aktaran Cevheri, "Urfaspor benim kalbimde her zaman. Göreceksiniz, yalnız Urfaspor değil. 30 amatör takım varsa hepsi bizim, hepsine tesis yapacağız. O futbolcular kahveye gideceğine, sağa sola bulaşacağına spor yapsın. Altyapı noktasında bu geliri olacak. Ekonomik olarak da gerekeni yapmalıyız. Size teslim ettiğimde borcu yoktu, şimdi 52 milyon borcu var. Günü birlik yaşamak doğru değil, çıktığı zaman orada dursun. Buda sabit gelirle olur" diyerek sözlerine son verdi.



Özlem DİKMEN-Hüseyin ÖZKAN/AJANS URFA