Urfa'ya Uçak Seferlerinde Gelişme

01 Şubat 2019 07:12

THY'ye tepki gösterilmesinden sonra devreye giren,AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, THY'nin Göbeklitepe Yılı dolayısıyla sefer sayılarını artıracağı bilgisini paylaştı. 
Ek sefer talebine THY'den olumsuz yanıt geldiğini duyuran ŞUTSO'nun THY'ye tepki göstermesinin ardından devreye giren MKYK Üyesi Vildan Polat, THY'nin Göbeklitepe Yılı dolayısıyla sefer sayılarını artıracağı bilgisini paylaştı.


Türk Hava Yolları (THY) Urfa'ya tur başlatacak ve ek seferleri düzenleyecek.

Göbeklitepe Yılı dolayısıyla Şanlıurfa’ya gelmesi beklenen yerli ve yabancı turistlerin rahat ulaşımı için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ek sefer talebiyle THY'ye ulaştı. Ancak THY'nin ek seferleri karşılayamayacağını gönderdiği yazı ile kendilerine ilettiğini belirten ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek duruma tepki göstererek "Uçuşların iptal edilmesi ve ek seferlerin karşılayamayacağının bildirilmesi, kabul edilir bir durum değildir. Bu durum resmen Şanlıurfa’ya gösterilen bir üvey evlat muamelesidir" dedi.

Uçak seferleriyle ilgili yaşanan bu olumsuzluk üzerine THY yetkilileri ile görüşen MKYK Üyesi Vildan Polat, THY'nin seferleri artıracağı hatta turların başlayacağı müjdesini verdi.



"EK SEFERLER BAHAR AYINDA BAŞLIYOR"

Polat yaptığı açıklamada "THY ile yaptığımız görüşmelerde, sefer İptalleri olayının İzmir seferleri ile ilgili uzun zamandır devam eden yolcu sayısının azlığı ve artış olmamasından dolayı sadece İzmir Seferlerinde olduğu, Ankara ve İstanbul’la ilgili sefer sayılarında bir azaltma düşünülmediği bilakis bu yılın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Göbeklitepe Yılı olmasını çok önemsediklerini ve bu bağlamda da turların başlayacağı, bahar aylarından itibaren sefer sayılarını arttırmayı planladıkları bilgisi alınmıştır" dedi.

AJANS URFA