AK PARTİ ADAYLARINI TANITTI

26 Ocak 2019 19:57

Uzun süren bekleyişin ardından Şanlıurfa adaylarını açıklayan AK Parti’de bugün tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş... 
Uzun süren bekleyişin ardından Şanlıurfa adaylarını açıklayan AK Parti’de bugün tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Halkımıza güveniyoruz. 31 Mart günü sonucunu en merak edeceğim il Şanlıurfa olacak. 31 Mart günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Şanlıurfa'dan bir hediyemiz olacak" dedi.
31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken, AK Parti geçtiğimiz günlerde uzun süre merakla beklenen Şanlıurfa ilçe adaylarını açıklamıştı.

Açıklanan isimlerin ardından bugün, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla aday tanıtım toplantısı düzenledi. 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına yoğun bir katılım olurken, bölgede güvenlik önlemleri de alındı.

Salon girişinde emniyet güçleri güvenlik önlemleri alırken, vatandaşlar tek tek aranarak salona alındı.







ÜYELERE PANKART MESAJI

Öte yandan İl Başkanlığı tarafından üyelere mesaj gönderildiği ve salona pankart alınmayacağı konusunda bilgilendirme yapıldığı öğrenildi.



SAAT 12.20 İL BAŞKANI BAHATTİN YILDIZ SALONA GELDİ

Saat 13.30'da başlaması beklenen toplantı öncesinde AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, salona gelerek son hazırlıkları yerinde inceledi. Vatandaşların sevgi gösterileri ile karşıladığı Yıldız, salondakilerle selamlaştı.







SAAT 13.00 ADAYLAR SALONA GELMEYE BAŞLADI

13 ilçenin adayları yavaş yavaş salona gelmeye başladı.


Adayların tümüne sevgi gösterileri olurken, özellikle Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Kuş ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a yoğun tezahüratlar geldi.



SAAT 13.15 VEKİLLER ALANA GELDİ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri alana geldi.



SAAT 13.20 SALONA GELENLERE ÇORBA İKRAMI

AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, salona gelenleri kapıda karşıladı. Yıldız daha sonra salonun girişinde vatandaşlara çorba ikramında bulundu.



SAAT 13.35 ÇİFTÇİ SALONA GELDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi salona geldi.



SAAT 13.50 NUMAN KURTULMUŞ SALONDA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, salona geldi. Vatandaşları selamlayan Kurtulmuş'a yoğun ilgi gösterildi. Salonu selamlayan Kurtulmuş, partililerin olduğu bölüme geçerek programın başlamasını bekliyor.


SAAT 14.15 KONUŞMALAR BAŞLADI

İl Başkanı Bahattin Yıldız'ın selamlama konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kalabalığa seslendi.



ÇİFTÇİ: ŞANLIURFA HAKKINI HELAL ET!

Şanlıurfalılardan helallik isteyen Çiftçi, "Şimdiye kadar bu şehre hizmet ettik. Öncelikle bize bu görevi veren Genel Başkanımız olmak üzere tüm teşkilatımıza teşekkür ederim. Ayın 31'inde Şanlıurfa vereceği kararla yeni kardeşlerimizle daha da ileriye taşınacak. Ben ömrümü verdiğim, gençliği verdiğim Şanlıurfa'dan helallik istiyorum.Hakkını helal et Şanlıurfa" ifadelerini kullandı.



14.25 BEYAZGÜL: BAŞKASI GELİRSE KITLIK, BEREKETSİZLİK OLUR

Daha sonra AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül söz aldı. 31 Mart günü Cumhurbaşkan'na hediyeleri olacağını aktaran Beyazgül, "Tüm sorunları biliyorum işsizlik ve ulaşımı çözeceğim.Tüm sorunları çözmek için geliyorum. Bizden başka biri gelirse kıtlık bereketsizlik gelir" sözlerini kullandı.



14.35 KURTULMUŞ KONUŞTU

Beyazgül'ün ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş söz aldı. Kurtulmuş, Şanlıurfa'nın çok özel bir şehir olduğunu belirterek, "Bazı şehirler vardır koşa koşa gideriz, üzüle üzüle ayrılırız. Şanlıurfa koşa koşa geldiğimiz ve ayrılırken buruk ayrıldığımız ama her geldiğimizde dostlarımızla el ele gönül gönüle inancımızı, imanımızı, umudumuzu, kararlılığımızı tazelediğimiz gerçekten şanlı bir şehir. Şanlıurfa’nın şanlı insanları ile gurur duyuyoruz.

Şanlıurfa kutsal kitaplarda peygamber kıssalarının anlatıldığı bir yerdir. Bu coğrafya 1 asır öncesine kadar dünyanın merkezi olan bir yerdir. Göbeklitepe 12 bin senelik geçmişe sahip, nice yerleşim yerleri var. Harran’ın tarihi binlerce yıla uzanıyor. Ne yazık ki bu şehir 1. Dünya savaşından sonra iç sürtüşmelerin, emperyalist oyunların maalesef aracı oldu. Bütün bu oyunları bozup, yeniden kardeşliği, yeniden birliği, yeniden beraberliği, yeniden yükselişi sağlayacağız" dedi.

'O ADAYIN TARAFTARLARI, BU ADAYIN TARAFTARLARI YOK'

Aday adaylarının, seçilen adaylara destek vermesi gerektiğini aktaran Kurtulmuş, "Şanlıurfa 13+1, hazır mıyız 13+1 yapmaya? Adaylar ortaya çıktıktan sonra hepinizden beklediğimiz şudur; her bir aday adayı arkadaşım, ben seçilemedim ama seçilen arkadaşım en az benim kadar layıktır diyerek kolları sıvayacaklar. O adayın taraftarları, bu adayın taraftarları yok. Artık Türkiye'nin taraftarları, bu milletin taraftarları olarak seçim yapacağız" ifadelerine yer verdi.


3 VASIF SIRALADI

Vatandaşların belediye başkanlarını 3 konuda denetlemesi gerektiğini bildiren Kurtulmuş, "3 konuda hepiniz, tabiri caizse belediye başkanlarımızı takip eden yol arkadaşı olun. Denetçileri olarak görmek istiyoruz. Bu 3 vasıf olmazsa olmaz. Birincisi adalettir, adalet mülkün temelidir. Adaleti sağlamak dünyanın en zor işidir. Allah her bir belediye başkanımıza Hazreti Ömer’in adaletini nasip etsin. Diğer vasıflar ise emanet ve sadakattir" diye konuştu.



'31 MART GÜNÜ ERDOĞAN'A URFA'DAN HEDİYEMİZ OLACAK'

Kurtulmuş, "Bütün ilçelerde gurur duyuyoruz ama 31 Mart akşamı Şanlıurfa ile başka gurur duyacağız. Halkımıza güveniyoruz. Türkiye'nin gelecekteki istikametini Şanlıurfa'da göstereceğiz. Allah Şanlıurfa'dan çok güzel sonuç çıkarmayı nasip etsin. 31 Mart günü sonucunu en merak edeceğim il Şanlıurfa olacak. 31 Mart günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Şanlıurfa'dan bir hediyemiz olacak" diyerek sözlerine son verdi.


Konuşmasının ardından adayları tanıtan Kurtulmuş, tüm ilçelerin başkan adaylarını tek tek sahneye davet etti. 13 artı 1 vurgusu tekrar yapan Kurtulmuş, tüm ilçe adaylarına başarılar diledi.



Program, AK Parti Teşkilatı'nın Kurtulmuş'a hediye takdim etmesiyle sona erdi.



Mustafa PAYIK-Özlem DİKMEN/AJANS URFA